O vulcanizare şi o spălătorie auto, amendate de inspectorii de muncă

178

vulcanizareCompartimentul Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat în perioada 11-15 ianuarie un număr de 21 de controale

pentru combaterea şi identificarea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Inspectorii au depistat două societăţi care aveau la muncă patru persoane ce practicau munca „la negru”. „Fiecare din cei doi agenţi aveau la muncă un număr de două persoane. Activitatea unei societăţi era de spălătorie auto şi a celeilalte de vulcanizare, ambele având sediul în municipiul Târgu-Jiu. Sancţiunile aplicate pentru cei doi agenţi economici se ridică la suma de 12.000 lei”, ne-a declarat Gheorghiţă Cuzma, purtător de cuvânt al ITM Gorj. În total, reprezentanţii Compartimentului de Muncă au aplicat 11 sancţiuni unui număr de şase, dintre care patru amenzi în valoare de 16.500 lei.

Alte şapte amenzi a căror valoare este de 14.000 au mai fost aplicate în urma a 12 controale privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. Inspectorii de muncă au mai efectuat acţiuni prevăzute în Programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii precum: supravegherea pieţelor în domeniul de competenţă, cercetarea incidentelor şi a accidentelor din această perioadă, precum şi efectuarea de numeroase controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în sectoarele industrie, comerţ, transporturi, construcţii.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here