O singură elevă din Gorj susține sesiunea specială a Bacalaureatului

241

Sesiunea specială a Bacalaureatului a început, ieri, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, fiind urmată de cea în limba maternă. O singură elevă din județul Gorj, de la Liceul cu Program Sportiv din Târgu-Jiu, premiată la Balcaniada de Atletism, susține examenul mai devreme decât ceilalți elevi de clasa a XII-a. Sesiunea specială 2017 a Bacalaureatului se desfășoară la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti, în perioada 29 mai – 9 iunie, fiind aşteptaţi să participe, la nivel național, 223 de elevi. Dintre aceştia, 46 de elevi fac parte din loturile olimpice şcolare pe discipline, 144 de elevi sunt incluşi în loturile sportive şcolare, iar 33 de elevi şi-au manifestat intenţia de a candida la admiterea în învăţământul superior în afara ţării.

Miercuri, este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de 2 şi 3 iunie, evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep pe 6 iunie, la limba şi literatura română, pe 7 iunie va fi susținută proba obligatorie a profilului, pe 8 iunie proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 9 iunie limba şi literatura maternă.
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 9 iunie, când pot fi depuse și contestaţiile, în centrul de examen. Acestea vor fi soluţionate în data de 10 iunie, zi în care vor fi afişate şi rezultatele finale.
Sesiunile propriu-zise ale Bacalaureatului se vor desfăşura în perioada 6 iunie – 10 iulie 2017, respectiv 21 august – 6 septembrie 2017.
Sesiunea specială a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va desfăşura între 13 şi 16 iunie la Şcoala Gimnazială “Tudor Arghezi” din Capitală, fiind înscrişi 34 de elevi. Din Gorj nu participă niciun școlar.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here