O singură căsătorie de Revelion! Tradiția continuă!

685

Un singur cuplu, din Târgu-Jiu, și-a unit destinele în noaptea de Revelion la Poarta Sărutului, acolo unde primarul Marcel Romanescu a oficiat ceremonia. Aici veneau în alți ani și 20 de perechi de îndrăgostiți imediat după focurile de artificii de la miezul nopții, însă acum doar doi tineri au avut șansa să spună DA în fața ofițerului de stare civilă. Totul s-a petrecut în condiții atipice, ținând cont că mirii au venit singuri, fără rude sau prieteni, și au trebuit să mai poarte și mască de protecție. Atunci când au fost declarați oficial căsătoriți, primarul Marcel Romanescu chiar le-a menționat că pot să își dea măștile jos pentru câteva clipe și să se sărute pentru a marca momentul. În spatele măștilor cei doi de abia și-au stăpânit emoțiile, mai ales că vor ca de această noapte să își amintească pentru tot restul vieții. Prima lor întâlnire s-a consumat la Poarta Sărutului în urmă cu circa 7 luni și de aceea au ales și acum să își unească destinele aici. „Ideea acestei căsătorii a fost a amândurora pentru că aici ne-am cunoscut noi pentru prima dată și de asta am și optat pentru chestia asta, ca să rămână pentru noi pe viață. E un lucru frumos și dacă am început pe drumul acesta vrem să mergem așa în continuare”, a spus Mădălin Ștefan.
Proaspăta sa soție a dezvăluit că planul căsătoriei în noaptea de Revelion l-au gândit încă din toamnă, când au decis să își unească destinele și să facă nunta în cursul lui 2022.
„De câteva luni ne-am gândit la treaba asta, cu toate că a fost un an dificil pentru toată lumea. Noi am vrut să rămână o amintire frumoasă pentru că pentru noi acest an chiar a fost unul frumos. Chiar dacă suntem aici fără rude, cu mască, cu distanțare, tot ce s-a cerut, a fost un pic mai greu, dar ne-am conformat pentru a putea face acest pas important din viața noastră”, a spus și Loredana Ștefan. Mirii și-ar fi dorit să aibă rudele și prietenii aproape, dar au trebuit să se mulțumească cu doi angajați de la Evidența Populației pe post de martori ai căsătoriei. Municipalitatea a avut mai multe solicitări pentru oficierea de căsătorii în noaptea de Revelion, dar din cauza pandemiei și a regulilor sanitare și de distanțare socială doar soții Ștefan au avut bafta să poată fi „admiși”. Marcel Romanescu crede că anul acesta, dacă se vor relua nunțile din primăvară o mare parte din timp va fi doar ofițer de stare civilă pentru că sunt multe evenimente de acest gen amânate din cauza pandemiei.
„Mă bucur să văd că am putut păstra tradiția la Târgu-Jiu, iar cei care au dorit să se cunune la Poarta Sărutului sunt târgujieni. Ne dorim să păstrăm această tradiție. Ne dorim să trecem peste această perioadă nefastă și, de la anul, vom ajunge la numărul mediu de căsătorii, 10-15, așa cum am avut în fiecare an la Poarta Sărutului. Au fost foarte multe cupluri interesate. Din păcate, această restricție cu ora 23 la care trebuiau să părăsească domeniul public a făcut în așa fel încât să nu se deplaseze din localitățile de unde doreau să rămână la Târgu-Jiu. În 2021, vom avea cununii la Poarta Sărutului în număr mult mai mare”, a menționat edilul. La finalul ceremoniei deasupra Porții Sărutului și-a făcut apariția și o lună plină ivită de printre norii care până atunci se scuturaseră inclusiv cu tunete și fulgere deasupra orașului.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here