O „Şcoală Altfel” la Centrul de Vizitare al Parcului Naţional Defileul Jiului

358

Centrul de Vizitare al Parcului Naţional Defileul Jiului, din localitatea Bumbeşti-Jiu şi-a deschis porţile pentru copiii din mai multe instituţii de învăţământ, care au avut posibilitatea să petreacă o zi de şcoală „altfel” alături de natură.

Săptămâna „Şcoala Altfel”  a fost ocazia perfectă pentru copiii care au ales să treacă pragul Centrului de Vizitare al Parcului Naţional Defileul Jiului să afle lucruri noi şi interesante despre animale şi plante rare, tradiţii locale, lăcaşurile cultural – religioase, opere de artă ale naturii, toate aceste frumuseţi unice ale României păstrate şi centrul de vizitare Defileu 2promovate prin intermediul ariilor natural protejate. După prezentările de familiarizare a copiilor cu elementele naturii (specii rare de plante şi animale, protejate, endemice), celor mici li   s-a oferit posibilitatea de a fi angrenaţi într-o activitate practică pentru a realiza diverse creaţii (forme „handmade”) ale animalelor şi plantelor din natură, cum ar fi: fluture, peşte, floare de colţ şi altele. Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Defileul Jiului împreună cu cei mici au hotărât ca la finalul orelor petrecute în sala de vizitare a centrului, să participe dacă vremea le va permite, şi la o drumeţie pe traseul tematic „Poveştile Pădurii” din Parcul Naţional Defileul Jiului pentru a se centrul de vizitare Defileu, scoala altfelbucura de natura primitoare. Toate aceste activităţi s-au desfăşurat în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel” cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în baza protocoalelor încheiate cu Şcoala Gimnazială nr.1 Bumbeşti-Jiu, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu, aşteptându-se ca pe viitor astfel de activităţi să se desfăşoare cu mai multe instituţii de învăţământ.
Prin aceste activităţi, dar nu numai, Administraţia Parcului Naţional Defileul Jiului susţine şi încurajează educaţia pentru natură ca soluţie pentru dezvoltarea durabilă şi reală a mediului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here