O săptămână altfel, la Clubul Montan White Wolf Baia de Fier

285

Programul “Şcoala Altfel” s-a derulat şi în cadrul Clubului Montan White Wolf Baia de Fier. Făcând bilanţul, după cinci zile “Altfel”, organizatorii şi partenerii consideră că acţiunile şi-au atins scopul, iar tinerii au mai dat o filă din complexul manual despre şi pentru viaţă.

wolf1În teorie, toţi vor. În practică, însă, nu toţi pot. Viaţa ne demonstrează zilnic că nu este îndeajuns să vrei ceva. Trebuie să şi poţi realiza acel ceva. Trebuie să fii capabil să lupţi în orice condiţii pentru a atinge ţelul propus. “Se vrea o săptămână de «Şcoala Altfel». Dar fiecare din factorii decizionali sau organizatori nu ştiu cum să se mai ascundă în spatele birocraţiei. După ultimele scandaluri care au zguduit sistemul de învăţământ românesc, tot mai puţini sunt aceea care pot să facă ceva concret pentru a duce la bun sfârşit o idee. wolf2Printre aceştia se numără şi cadrele didactice din Baia de Fier şi Polovragi. Atât conducerile instituţiilor de învăţământ locale, cât şi profesorii, învăţătorii sau personalul auxiliar au încercat să transforme programul “Şcoala Altfel” într-un sistem viabil. Toate activităţile programate s-au desfăşurat în colaborare cu ONG-ul Montan Club White Wolf, Primăriile sau instituţiile de cultură locale”, a declarat Dan Chiriac, preşedintele Clubului.
wolf4În grupuri mai mari sau mai mici, în funcţie de posibilităţi şi dorinţe, elevii au participat la acţiuni de protecţia mediului (ecologizări, împăduriri), socio-culturale (schimburi de experienţă, vizite, expoziţii, spectacole) şi sportive (concursuri, demonstraţii, activităţi în aer liber).
Făcând bilanţul, după cinci zile “Altfel”, organizatorii şi partenerii consideră că acţiunile şi-au atins scopul, iar tinerii au mai dat o filă din complexul manual despre şi pentru viaţă.
Minodora Sucea

wolf3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here