O nouă dispută politică pe tema CEO

837

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a reacționat dur, după ce opoziția a acuzat guvernul liberal că vrea să pună lacătul pe Complexul Energetic Oltenia. „Pesediștii au început campania, iar CEO este subiectul preferat. Când pesediștii vorbesc despre sfârșitul CE Oltenia, o fac în cunoștință de cauză”, spune revoltat deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu. Disputa s-a reaprins după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că România trebuie să renunțe la energia electrică obținută prin arderea cărbunelui și să treacă la noile tipuri de energie, respectiv cea pe gaz și cea nucleară.

„Reactoarele 3 și 4 sunt fundamentale, trecerea pe gaz a Complexului Energetic Oltenia, trebuie să trecem la noile tipuri de energie”, a afirmat șeful Guvernului, la Digi 24, vorbind și despre fondurile pe care țara noastră le va primi pentru a renunța la cărbune.
Parlamentarii PSD de Gorj au fost primii care au atacat guvernul PNL, pomenind despre sfârșitul Complexului Energetic Oltenia. Și liderul de sindicat Manu Tomescu, vicepreședintele sindicatului Energia Rovinari, a reacționat după anunțul lui Orban. El le-a cerut guvernanților să spună concret ce măsuri sociale și economice vor lua în contextul dispariției a zeci de mii de locuri de muncă din regiune.

„Mai este mult de lucru pentru CEO”
Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a criticat atât PSD, cât și sindicatele din minerit. El spune că guvernul PNL a făcut pentru CE Oltenia și energia pe cărbune, în câteva luni, ce nu a făcut PSD în ani de guvernare. Parlamentarul face referire la suma de 251 de milioane de euro pe care Guvernul a acordat-o, ca ajutor de salvare, companiei din Gorj.
„Dacă astăzi mai avem CEO, îl avem pentru că această companie a fost prioritate pentru Guvernul Orban. Tot astăzi aud vorbind sindicaliști renegați de angajați care se dau interesați de ceea ce se întâmplă în companie. Ani de zile, ce au făcut? Poze cu pesediști pe scările Parlamentului? Mai este mult de lucru pentru CEO, pentru că sunt multe probleme, care trenează de ani de zile”, susține parlamentarul gorjean.

„Stau la bârfă în presă și manipulează”
În plus, Vîlceanu spune că afirmațiile lui Orban s-au făcut în contextul discuției privind pactul ecologic european, așa-zisul Green Deal. Este planul Comisiei Europene pentru atingerea unui nivel zero al emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2050.
„Cât despre schimbarea politicii energetice la nivelul UE, este evidentă direcția de reducere a energiei pe bază de cărbune, de la nivelul Uniunii Europene, și știe toată lumea, însă nu vă imaginați că asta se va întâmpla mâine. În timp ce noi avem curajul să vorbim și să facem un plan de redresare și să regândim activitatea, luând în calcul programul Green Deal de la nivelul Europei, alții stau la bârfă în presă și manipulează. Vă reamintesc și că europarlamentarii PNL din PE au făcut în așa fel încât să ajungă mulți bani și în Gorj. CE Oltenia are niște decizii de luat și vor fi luate ținând seama de condițiile de piață și de impactul social pe care-l are în Gorj. Ceea ce vreau să se rețină este că la Guvern și în companie sunt acum persoane care știu ce și cum să facă bine pentru CE Oltenia”, a explicat Vîlceanu.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

  1. Vîlcene nici tu nu crezi ce spui, cu noua conducere numită de tine o să puneți lacătul pe carierele de lignit mai repede de cît ar fi crezut oricine.
    Oricum o să rămîneți în istoria gorjului, cîțiva care ați pus umărul la închiderea mineritului gorjean și sărăcirea populației, incepînd cu Ciurel, Booza, Burlan și echipele lor manageriale, unde au fost numiți unul și unu .
    Bineințeles că cea mai mare vină o aveți voi politicienii, care i-ați numit în funcții pe acești manageri de carton începînd cu VV Ponta și terminînd cu tine și Webăr.
    Rușine să vă fie ați vîndut Gorjul și pe gorjeni !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here