O cantină şi un restaurant, sancţionate de echipele DSVSA Gorj

288

Pe parcursul ultimei săptămâni, echipele Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat inspecţii tematice şi fizice în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate în localităţile: Arcani, Baia de Fier, Băleşti, Bărbăteşti, Bâlteni, Bumbeşti-Jiu, Bumbeşti-Piţic, Crasna, Căpreni, Hurezani, Motru, Novaci, Padeş, Peştişani, Polovragi, Rovinari, Runcu, Săcelu, Stăneşti, Stoina, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Tismana, Turceni, Turcineşti, Ţicleni, pentru verificarea modului de asigurare a conformităţii cu cerinţele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, în toate etapele lanţului alimentar, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor.
Controalele efectuate în sectorul alimentar au avut ca obiective principale verificarea condiţiilor de igienă în unităţi de producţie, procesare, distribuţie şi comercializare a produselor alimentare în unităţi supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în baza Programului de Supraveghere şi Control pentru anul 2017 şi a unor tematici specifice de control (controale în unităţile de alimentaţie publică situate în zone turistice, controale în tabere şcolare), concretizate în 163 de inspecţii.
“În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate încălcări ale legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost amendate prin aplicarea unor sancţiuni contravenţionale: 2.000 de lei la un restaurant din Arcani, pentru următoarele neconformităţi – uşa de acces şi ferestrele care comunică cu exteriorul nu sunt prevăzute cu plase de protecţie împotriva dăunătorilor, nu se respectă vecinătăţile de depozitare în lada frigorifică (peşte congelat alături de carne de porc congelată şi legume congelate); 2.000 de lei la un stand temporar de pregătire şi comercializare a preparatelor la grătar în pieţe şi târguri, amplasat în Baia de Fier (Slowride Transalpina Fest), pentru efectuarea acestor activităţi fără a deţine document de înregistrare sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; 600 de lei la o cantină din Tismana, întrucât persoanele care manipulează produse alimentare nu deţin echipament complet de protecţie sanitară şi nici fişe de aptitudini eliberate de medicul de medicina muncii”, se arată în comunicatul transmis de conducerea DSVSA Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here