Numărătoare rapidă la secţiile de votare din Gorj

440
Preşedinţii, locţiitorii şi membrii birourilor electorale de la secţiile de votare din Gorj au avut o muncă mult mai uşoară la acest tur al alegerilor prezidenţiale. Mai puţin obosiţi şi tensionaţi, duminică seara, la orele 21.00, secţiile de votare s-au închis iar lumea s-a pus pe numărat şi pe întocmit procese verbale.

La secţiile din Târgu-Jiu, s-a terminat cel mai repede procesul de numărare, iar preşedinţii însoţiţi de organele de ordine au plecat cu sacii spre centrul municipiului.

Numărarea buletinelor de vot după închiderea secţiilor de votare a decurs mult mai repede acum, chiar decât se aşteptau reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Gorj. Astfel, puţin după orele 21.00 , la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu au şi apărut primii saci cu buletinele de vot. Dornici să termine cât mai repede, preşedinţii secţiilor au încălcat şi câteva reguli de circulaţie, conducând cu viteză spre destinaţie. „A fost doar un buletin de vot şi din acest motiv am terminat repede. Apoi, membrii erau învăţaţi să de-a o mână de ajutor ca să terminăm în timp. Lucrurile s-au desfăşurat excelent”, a declarat unul dintre preşedinţii secţiilor de votare din Târgu-Jiu. „Să sperăm că nu avem greşeli pe procesele verbale. Ne-a dat cheia foarte bine şi avem doar două nule. Într-o jumătate de oră sper să fiu acasă”, a declarat şi o locţiitoare de la una din secţiile de votare din municipiu.
Organizare bună
La fel ca la primul tur, sacii cu buletinele de vot au ajuns la Judecătorii iar procesele verbale la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu. Preşedinţii nu s-au înghesuit, au ajuns cu buletinele rapid iar totul a fost excelent. „A fost bună organizarea, am terminat mai repede”, a declarat şefa unei secţii de votare din judeţ. Unii preşedinţi au călcat mai tare pedala de acceleraţie pentru a ajunge la timp cu sacii de buletine. Excesul de zel a fost trecut cu vederea de poliţiştii de la Rutieră.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here