Nulul oltenesc

517

O echipă s-a mulțumit cu puțin, iar alta n-a putut mai mult. Cam așa se poate rezuma meciul care ar fi trebuit să fie un derby, dar care rămâne în statistici doar ca o remiză fără gol, iar în memoria fanilor ca una fără sare și piper.

Pandurii și CS U Craiova se luptă pentru un loc în play-off, iar duelul din Bănie putea aduce trupa lui Emil Săndoi mai aproape de obiectiv, în cazul unui succes. De cealaltă parte, o victorie gorjeană s-ar fi tradus printr-o urcare pentru câteva ore în fotoliul de lider al Ligii 1, dar mai important era faptul că ar fi condus la o rupere a clasamentului în două, între zonele de play-off și play-out punându-se o diferență de șapte puncte. Dacă echipa din Craiova pare să fi gândit așa, ea fiind cea care a căutat golul și victoria, Pandurii a părut o echipă interesată doar să păstreze scorul alb înscris pe tabelă la începutul jocului. De aici, cu o neputință evidentă în tabăra gazdelor, a ieșit un joc destul de închis, abia spre final Craiova având câteva ocazii mai clare de gol.

Gazdele au condus jocul
Elevii lui Emil Săndoi au fost cei care au avut inițiativa și au avut și puținele ocazii ale primei reprize, una în care Nistor a respins de pe linia porții un balon pe care scria gol după un corner al craiovenilor. De altfel, Craiova a fost periculoasă în prima parte a jocului îndeosebi când Vătăjelu a fost lăsat să centreze. A făcut-o ca la carte în trei rânduri în primele 45 de minute, dar Nuno Rocha a ratat reluarea cu capulmîn minutul 26, Mingote a reținut lovitura de cap a lui Acka din minutul 40, iar patru minute mai târziu, Acka făcea henț la centrarea fundașului stânga craiovean.
Edi Iordănescu a cravașat la pauză, în vestiar, iar jucătorii Pandurilor au dat imprsia că vor forța și ei ofensiv. A fost doar un foc de paie de câteva minute, perioadă în care Hora a prins un șut bun, din unghi, dar Bălgrădean a fost pe minge și tabela a rămas intactă. A fost ultima situație de care Pandurii ar fi putut să profite și era doar minutul 48… A urmat un asediu la poarta lui Mingote, dar portughezul a făcut față cu brio atacurilor echipei din Bănie. Mai întâi, Mingote a câștigat duelul cu Bancu, pentru ca apoi să-l pună la punct pe Bawab respingând două șuturi ale vedetei celor de la CS U Craiova în minutele 69 și 70. Când Mingote a fost depășit, un alt portughez, Vasco, l-a salvat, fundașul scoțând de pe linia porții un șut al lui Zlatinski din minutul 82. Nici nou intratul Băluță nu a avut succes în duelul cu Mingote, asta deși a avut două mari oportunități. Meciul s-a încheiat cu Ungurușan în postură de kamikaze în prelungiri, acesta deviind în corner un șut al lui Ivan, care putea lăsa Pandurii fără punctul vizat de la bun început.

CS U Craiova – Pandurii Târgu Jiu 0-0 (0-0)
Stadion „Extensiv”, Craiova, spectatori: 2.000
CS U Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Zlatinski – Ivan, Bawab (min. 80 Curelea), Bancu (min. 61 Băluţă) – Nuno Rocha (min. 75 Măzărache). Antrenor: Emil Săndoi.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Filipetto, Vasco, Momcilovic – Săpunaru (min. 80 Piţian), Droppa – Nicoară (min. 70 V. Munteanu), Nistor, Răduţ (min. 75 Ciucur) – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
Arbitri: Marius Avram – Sebastian Gheorghe, Vladimir Urzică.
Cartonașe galbene: Zlatinski (min. 65) / Săpunaru (min. 25), Hora (min. 37), Nicoară (min. 69), Mingote (min. 82)

Debut pentru Săpunaru
Accidentarea lui Mrzljak, trecut inițial pe foaia de joc, i-a făcut loc în primul unsprezece lui Săpunaru, care a debutat în acest fel și în Liga 1 pentru Pandurii, după ce la jumătatea săptămânii trecute o făcuse și în cupă. Fostul rapidist a evoluat la învhidere, lângă Droppa, a rămas pe teren 80 de minute, dar aportul său nu a fost unul pe măsura așteptărilor, absența sa de pe teren pentru o vreme destul de lungă resimțindu-se în mod evident.

“Am mai pus un punct în clasament, un punct muncit, cu trudă. Este meritul băieților pentru că au avut o stare de spirit corectă, au avut determinare și atitudine și îmn cele mai multe momente au reușit să pună bine partitura defensivă în practică. Sigur, au fpst și ocazii de partea Craiovei, dar ne așteptam să se întâmple și acest lucru. Craiova, în special de la mijloc în sus, are jucători cu extrem de multă calitate. Ne-am propus ca minim să ne păstrăm distanța față de CS U, să nu-i lăsăm să se apropie. Legăm și o serie de meciuri fără înfrângere. Pandurii, în timp, va demonstra că poate juca şi fotbal. Chiar şi aşa, avem şase meciuri fără înfrîngere în Liga 1. E bun punctul contra Craiovei, e o adversară în lupta pentru play-off”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

Fum la Craiova!
Pandurii nu a avut liniște în vestiar înainte de jocul cu CS U Craiova, însă nu este vorba de nicio problemă gen antrenor vs. jucători sau vreun conflict între jucătorii antrenați de Edi Iordănescu, ci de o problemă tehnică în vestiarul oaspeților de la Stadionul Extensiv.
Chiar înainte de meci, în timp ce jucătorii Pandurilor se aflau la vestiar pentru a se pregăti pentru meciul cu CS U Craiova, un neon a început să scoată fum și a fost necesară intervenția pompierilor. Vestiarul a fost evacuat, jucătorii au fost nevoiți să continue echiparea în parcare, la fel și primele mișcări de încălzire, ceea ce a atras nemulțumirea lui Edi Iordănescu: “Ne-a luat foc vestiarul înainte de meci. Ne-am schimbat în parcare. Nu-i normal ce se întîmplă. Noi facem sacrificii, facem eforturi psihice. Noi oferim condiții adversarilor. Nu-i normal să fim tratați așa cum am fost aici!”, a răbufnit tehnicianul Pandurilor la finalul meciului cu CS U Craiova.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here