Nu renunţă la idila cu PD-L

544

morega 2Liberalii au astăzi după-amiază o şedinţă de partid destul de dură, întrunindu-se în cadrul Biroului Electoral Judeţean,

în care se va analiza poziţia actuală a formaţiunii şi reacţiile membrilor acesteia după răspunsul negativ primit de la Bucureşti.

Morega a scăpat ca prin urechile acului
Preşedintele PNL Gorj a fost la un pas de a i se vota excluderea din partid. Iniţiativa de a-l da jos pe deputatul de Gorj i-a aparţinut lui Ludovic Orban. Acesta din urmă nu a avut suficientă trecere în faţa colegilor săi, astfel că Morega rămâne în continuare pe poziţii în partid. Cu toate acestea Consiliul Naţional al PNL a spus un nu hotărât organizaţiei de la Gorj pentru o alianţă cu democrat-liberalii.
Însă, după decizia de a-i interzice lui Dan Ilie Morega să mai poarte negocieri cu PD-L la nivel local, lucrurile par totuşi că ar putea continua. În special la nivelul comunelor. Conform declaraţiilor pedelistului Ionel Manţog, o majoritate PNL- PDL ar putea fi realizată şi la un nivel administrativ mai restrâns. Manţog nu exclude, de asemenea, nici discuţiile cu partide mai mici, ca de exemplu PRM. Acest lucru nu a fost negat de anumite voci peneliste, care afirmau că dacă lucrurile sunt judecate la rece, în mai multe localităţi gorjene o alianţă a celor doua culori politice s-ar putea face independent de voinţa celor de la judeţ şi chiar a celor de la centru. Explicaţia dată ar fi că la nivelul comunelor oamenii sunt impresionaţi mai mult de om în sine nu de doctrina politică.
Iubire interzisă
După ce au bătut palma la nivel local, mariajul dintre PD-L şi PNL se destramă. Şi asta după ce liderul liberal Dan Ilie Morega a fost la un pas de a fi exclus din partid, ca urmare a “negocierilor” purtate la nivel de judeţ, cu reprezentanţii PD-L Gorj. Cu toate acestea, « angajamentul » dintre cele două organizaţii ar mai putea continua, dar la un nivel mai mic. Preşedintele PNL Târgu-Jiu, Dian Popescu, spune că o decizie clară va fi luată abia astăzi, când va avea loc Biroul Judeţean al organizaţiei, la care va participa şi senatorul Dan Radu Ruşanu, moment în care se va hotărî dacă structura gorjeană va mai sprijini democrat-liberalii.
Fostul preşedinte al PD-L Gorj, Ionel Manţog, mai spune că nu exclude varianta unor discuţii cu celelalte partide politice, chiar dacă se află la putere sau sunt în Opoziţie.
Mihai DUŢĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here