Noi rețineri în mega-dosarul de trafic de persoane și proxenetism

1339

Două persoane au fost încătușate, marți, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane. În acest dosar Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Dolj. Alături de controversatul afacerist au mai fost arestate alte șapte persoane.

Fetele racolate de interlopi erau puse să se prostitueze în cluburi de noapte din străinătate, unele dintre ele fiind snopite în bătaie, violate, iar altele, vândute.
,,La data de 17.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane. În cauză s-a reținut faptul că cei doi inculpați au constituit, alături de alte persoane, o grupare infracțională în scopul comiterii unor infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. În perioada 2012 – 2017, prin inducere în eroare (promisiuni de căsătorie) și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a mai multor persoane vătămate, inculpații le-au recrutat, transportat, adăpostit în mai multe locații de pe teritoriul Germaniei și le-au constrâns în vederea practicării prostituției în beneficiul grupării”, se arată într-un comunicat al DIICOT. În cursul zilei de ieri, cei doi inculpați au fost prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. ,,În cursul zilei de 17 noiembrie, cei doi bărbaţi, de 35 şi 33 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră, în punctul de trecere Nădlac 2, pe sensul de intrare în România, aceştia fiind preluați apoi de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate”, a precizat IGPR.
Reamintim că, porocurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Craiova și polițiști din Craiova au făcut pe 11 noiembrie, 2020, 23 de percheziții în județele Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane și proxenetism. Autoritățile spun că tinerele au fost exploatate, în special, în cluburi de noapte sau locații închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza orașelor Berlin, Bonn, Stuttgart și Frankfurt (Germania), dar și pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveția, Austria).
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here