Noi dotări la Spitalul Orăşenesc Novaci

155

IMG_3125Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci continuă procesul de modernizare şi dotare a unităţii. Astfel, chiar în următoarele zile se va pune tarchet pe scările spitalului şi, totodată, se vor achiziţiona obiecte de aparatură medicală şi instrumentar.

 

Spitalul Orăşenesc Novaci a beneficiat deja de o serie de lucrări de reamenajare şi modernizare. Rând pe rând au fost aduse la standarde înalte de calitate secţiile unităţii. Acum conducerea acestui spital are noi proiecte în plan, la capitolul modernizare. „Aştept echipa care o să ne pună tarchetul pe scări; astfel ne aliniem cerinţelor europene care prevăd să avem pe jos, acest covor PVC destinat spitalelor”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Achiziţii de aparatură şi instrumentar

Pe lângă lucrările de modernizare şi reabilitare, Spitalul orăşenesc Novaci va beneficia şi de notări în materie de aparatură şi instrumentar medical. „Vom achiziţiona ceva aparatură medicală. Spre exemplu, avem două echografe performante, dar vom mai lua unul pentru că este nevoie de el. Vom lua şi un Holter EKG şi tot ce ne mai trebuie. Vreau să vă spun că tot ce ne mai lipseşte în spital vom achiziţiona anul acesta din fondul de dezvoltare al spitalului, conform Legii 95. vrem să ne luăm şi ceva instrumentar medical”, a explicat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. De toate aceste investiţii vor beneficia şi se vor bucura în primul rând pacienţii acestei unităţi spitaliceşti. La Spitalul Orăşenesc Novaci ajung bolnavi din oraş, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la această unitate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia. Astfel, Spitalul asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here