Noi cursuri pentru şomeri

557

Pentru luna februarie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează trei cursuri de formare profesională: cameristă, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, lucrător în comerţ. La aceste trei programe este aşteptată o prezenţă de 84 de persoane.
Gorjenii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează 135 de programe de formare profesională pentru 2.606 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Judeţele în care, în această lună, se derulează cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Braşov (182 persoane), Bihor (176 persoane), dar şi Mureş, Vaslui, Bistriţa, Satu Mare, Harghita şi Botoşani, au estimat fiecare cuprinderea în programele de formare profesională a cel puţin 100 de persoane.
Potrivit ultimelor statistici, în baza de date a AJOFM Gorj sunt înregistraţi un număr de 10.540 de şomeri, rata şomajului fiind 7,42 %. Din numărul total de şomeri, 6.560 sunt neindemnizaţi şi 3.980 primesc indemnizaţie de şomaj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here