Noi cursuri de formare profesională, demarate de AJOFM Gorj

858

Două cursuri de formare profesională au fost demarate în luna curentă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 50 de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna octombrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează două cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 50 de persoane: inspector resurse umane – 25 de persoane; operator introducere, validare și prelucrare date – 25 de persoane. Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr. 1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu. Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 204 programe de formare profesională pentru 3.506 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerț (334); ospătar (chelner) vânzător în unitați de alimentație (242); inspector (referent) resurse umane (189); bucătar (185); competențe cheie – comunicare în limba română (182); operator introducere validare și prelucrare date (171); agent de securitate (140); contabil (135); frizer, coafor, manichiură, pedichiură (106); lucrător în structuri pentru construcții (102). Judeţele în care, în luna octombrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (287 persoane), Dolj (280 persoane), Mureș (225 persoane), București (168 persoane), Bihor (156 persoane). Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei.

Sute de posturi vacante, în Gorj
Potrivit ofertei de locuri de muncă vacante, actualizate zilnic, publicată de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru se caută lucrători pentru circa 900 de joburi. Dintre aceste posturi vacante amintim: agent comercial, agenți de securitate, agenți de vânzări, ajutor bucătar, amanetar, ambalator manual, asistenți medicali generaliști, barman, betonist, biochimist, biolog, brutar, bucătari, cameriste, coafeză, confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice, confecționer articole din textile, croitor, curieri, director societate comercială, dulgheri, electricieni, faianțari, femeie de serviciu, fierari betoniști, fochist, frezori universali, frizeri, gaterist, gestionari depozit, ingineri, îngrijitori clădiri, instalator apă-canal, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, izolatori termici, lăcătuși mecanici, spălător vase mari, lucrător comercial, lucrători gestionari, macaragiu, manichiurist, manipulanți mărfuri, mecanici auto, mecanici utilaj, metodist, medic veterinar, medic specialist, mozaicari, muncitori necalificați, operatori introducere, validare și prelucrare date, ospătari, operatori mase plastice, parchetari, patiser, paznici, șef formație, recepționer hotel, șef schimb, șef secție, șoferi mașini de mare tonaj, spălători vehicule, stivuitoriști, strungari universali, sudori, tâmplari universali, tehnicieni, tinichigii, vânzători, vulcanizatori, vopsitor lemn, zidar rosar tencuitor, zugravi.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here