Noaptea muzeelor la Târgu-Jiu

1012

La sfârșitul acestei săptămâni, gorjenii sunt așteptați la „Noaptea Muzeelor”. Ediţia din acest an a evenimentului debutează în după-amiaza zilei de 20 mai. Până la miezul nopţii, toţi gorjeni vor avea prilejul de a vizita, gratuit, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu, dar şi de a se bucura de surprizele pregătite de conducerea instituţiilor de cultură.

Mii de muzee din întreaga Europă sărbătoresc, anual, „Noaptea Muzeelor”. La nivelul județului nostru, evenimentul este organziat de către Muzeul Judeţean Gorj, sub patronajul Consiliului Judeţean Gorj şi în colaborare cu Centrul de Excelenţă Umană a Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Palatul Copiilor, Asociaţia „Măiastra”, Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” şi Liceul de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”.
Ca şi în anii trecuţi, cei care vor trece pragul muzeelor din Gorj în „Noaptea Muzeelor” vor avea parte şi de surprize. Porțile muzeului sunt deschise sâmbătă, 20 mai, în intervalul orar 15.00 – 24.00, iar intrarea va fi liberă. Conducerea Muzeului Judeţean Gorj speră ca anul acesta numărul vizitatorilor să fie unul record. În România, evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here