Ninsoare de mai pe Transalpina, Acumulările de zăpadă ating 3 metri pe „Drumul Regelui”

798

În pofida faptului că suntem în ultima lună a primăverii, în zona montană este iarnă în toată regula. Pe Transalpina a nins la începutul acestei săptămâni, iar în unele locuri zăpada măsoară câțiva metri.

Un strat de zăpadă proaspătă, de aproximativ 5-10 centimetri, s-a așternut pe Transalpina, la începutul acestei săptămâni. În anumite zone, la peste 2000 de metri, stratul de ninsoare măsoară, încă, peste 3 metri. „În unele locuri, zăpada are câțiva metri, pe Transalpina. Sunt acumulări de zăpadă în văile dintre traansalpina (1)versanți, lungi de câteva sute de metri și largi de câțiva zeci de metri și care ajung până în drum sau travesează drumul și, practic, se reazămă de drum; dacă se desface un culoar prin ele, în partea dinspre munte rămâne un zid și poate oricând să curgă tot culoarul. Pentru că temperaturile sunt foarte scăzute, nu sunt șanse ca stratul de zăpadă și cel de gheață să se topească prea curând”, a menționat Ion Tudor, traansalpina (4)șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.
În toamna anului trecut, Transalpina a fost închisă din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Deși mulți se așteptau ca la începutul acestei luni circulația rutieră să fie reluată, deocamdată „Drumul Regelui” rămâne închis până în iunie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here