Nimic din meciul cu Dinamo. Ceva de la Călăraşi?…

428

Energia a jucat mai bine, dar rezultatul a fost acelaşi, echipa a pierdut şi criza continuă. La echipa gorjeană a trecut vremea când un joc mai bun te poate mulţumi, acum doar rezultatele mai contează.

Continuând să joace sub stigmatul accidentărilor, Energia a început meciul cu Dinamo cu o bancă firavă, iar acest lucru s-a resimţit mai ales pe final. Nici începutul n-a fost strălucit, Dinamo a condus în primele minute ale partidei de la Târgu Jiu, dar Energia a avut puterea de a reveni. A egalat în minutul 12, iar şase minute mai târziu reuşea pentru prima dată să preia conducerea, scor 10-9. Practic fără aportul portarilor, Energia a cedat apoi finalul primei reprize, Dinamo a preluat din nou conducerea şi, până la pauză, a reuşit să se detaşeze la patru goluri. Trupa lui Andrieş a intrat mai hotărâtă în partea a doua a meciului, iar acest lucru s-a văzut rapid şi pe tabelă. Avantajul celor de la Dinamo s-a topit , iar la jumătatea reprizei secunde Energia se afla în avantaj, scor 26-24. A fost însă momentul de maxim al Energiei, care n-a mai putut ţine ritmul, împiedicată şi de câteva decizii eronate ale brigăzii de arbitri, o brigadă în care, surprinzător, a fost şi un fost jucător al Energiei, Florin Rădulescu. Dinamo a început să joace mai bine şi în minutul 52 a preluat din nou conducerea, scor 27-28. Şelaru a început să apere şi el câte ceva, a scos un 7 metri executat de Ragot şi a avut o intervenţie salutară în faţa lui Chiruţ, ambele la 28-29, după care Acatrinei a adus egalarea în minutul 55. Şandru şi Dinescu au marcat şi ei pentru un nou egal la 30 pentru ca în ultimele două minute Energia să capoteze. Dinamo a mai punctat de două ori, prin Ragot şi Diaw, iar victoria le-a surâs la final, scor 30-32.

Supăraţi pe arbitraj
Oficialii echipei gorjene pun rezultatul meciului cu Dinamo şi pe seama unor greşeli făcute de brigada de arbitri. Chiar şi antrenorul Liviu Andrieş consideră că echipa sa a fost nedreptăţită în momente importante ale jocului: „În momentul în care nu-i vezi în viaţa ta arbitrând în Liga Naţională şi îi trimiţi la un meci de asemenea anvergură… Asta chiar dacă noi suntem pe ultimul loc, nu suntem acolo pentru că nu avem valoare, ci din alte conjuncturi, accidentările. Unul dintre arbitri e chiar din Târgu Jiu şi acel arbitru a dat câteva decizii împotriva noastră şi nu înţeleg de ce cei de la federaţie nu se uită cine sunt aceşti arbitri. Cum poţi să delegi la Târgu Jiu un arbitru din Târgu Jiu? Puteam să câştigăm, iar Dinamo să invoce că acest arbitru este din Târgu Jiu şi erau destule probleme. Totuşi, nu vreau să mă ascund în spatele arbitrajului. Din păcate, de această dată am jucat, dar nu am câştigat. Am întâlnit o echipă care are în componenţă jucători valoroşi şi jucătorii noştri au demonstrat că se ridică la nivelul adversarului. Ţin să-i felicit pe băieţi deşi am pierdut, au muncit, dar în momentul în care nu ai schimbări la nivelul liniei de 9 metri e foarte greu să menţii ritmul 60 de minute”, spune tehnicianul echipei gorjene. Andrieş ţină să-şi felicite jucătorii pentru atitudine: „Îi felicit încă o dată pe băieţi, au vrut, au arătat că-şi doresc să câştige, chiar dacă la unele meciuri poate nu au avut aceeaşi voinţă. Le-am spus înainte de joc că mai rău de atât nu se poate, suntem în fundul prăpastiei şi trebuie ca tot noi să facem toate lucrurile bine, să urcăm pentru că nu este locul nostru acolo. Din păcate la niciun meci nu am putut alinia toţi jucătorii”. Atitudinea mult mai hotărâtă a jucătorilor Energiei la acest meci a fost remarcată şi de antrenorul oaspeţilor: „Un joc bun şi o victorie chinuită pentru echipa mea. Felicit echipa gazdă. Sunt foarte puţini, din cauza accidentărilor, dar s-au bătut pe teren şi cred că dacă se băteau la toate meciurile aşa, nu erau acolo în clasament. Sper să revină, ar fi păcat ca Energia Târgu Jiu să fie în josul clasamentului, toată lumea ştie că e un club care investeşte în echipă şi locul ei nu e acolo”, a declarat Ion Mocanu.
Acesta crede că diferenţa s-a făcut la nivelul rezervelor pe care fiecare antrenor le-a avut la îndemână: „Diferenţa a făcut-o, poate, efectivul de jucători. Bănuiesc că şi Liviu Andrieş dacă avea încă un alt jucător de linia de 9 metri era un alt joc, mult mai greu, poate chiar puteau să câştige meciul împotriva noastră. Au fost şi câteva ratări”, a mai spus Mocanu.

Meci greu la Călăraşi
Energia nu va recupera niciunul dintre absenţii meciului cu Dinamo pentru partida de sâmbătă de la Călăraşi. Din fericire, Andrieş n-a mai pierdut şi alţi oameni, aşa că acum speră ca efortul mare din partida cu Dinamo să nu fie prea tare resimţit de jucători: „La trei zile avem la Călăraşi, avem aceiaşi 11 jucători şi mă bucură că nu s-a mai accidentat nimeni. Cu aceşti 11 jucători va trebui să facem o recuperare bună, să încărcăm bateriile pentru meciul de la Călăraşi, unde jucăm sâmbătă, deci într-o perioadă foarte, foarte scurtă. E foarte greu să poţi să încarci bateriile la cei 8-9 jucători de câmp”, a declarat antrenorul echipei gorjene.
Energia ar trebui să câştige toate meciurile ce au mai rămas de disputat în acest an, patru la număr, pentru a îndeplini obiectivul de 12 puncte pus înainte de partida de la Suceava.
După două partide pierdute, Energia ar avea nevoie de maximum de puncte din cele ce se mai dispută, lucru aproape imposibil, însă Andrieş spune că linia nu se va trage decât la finalul anului calendaristic: „Vom vedea ce se va întâmpla la finalul acestor patru jocuri, la final vom trage linie, dacă conducerea va considera că trebuie luate nişte măsuri, ei sunt cei care decid. Eu îmi fac treaba în continuare”.

Energia Târgu Jiu – Dinamo Bucureşti 30-32 (14-18)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 500
Energia: Şelaru (6 intervenţii), Antonaru (2) – V. Popescu (1 gol), Sifre (4), Ilieş (1), Enache (4), Dinescu (4), Giotoiu (2), Stankevicius (3), Rodrigues, Acatrinei (11). Antrenor: Liviu Andrieş.
Dinamo: Irimuş (10 intervenţii), Makaria – R. Răpciugă (1), Ragot (7), Chiruţ (3), Diaw (1), Manea (1), Asoltanei (3), Băluţ (2), Niţu (4), Sandrk, Şandru (4), Mocanu (2), Savenco (4). Antrenor: Ion Mocanu.
Arbitri: Lucian Cruceru / Florin Rădulescu.

Rezultatele etapei a 11-a:
Poli Timişoara – Ştiinţa Bacău 25-25
HC Vaslui – Minaur Baia Mare 26-30
Steaua Bucureşti – CSU Suceava 33-28
Energia Târgu Jiu – Dinamo Bucureşti 30-32
HCM Constanţa – CSM Bucureşti 30-31
HC Odorhei – Dunărea Călăraşi 27-22

Programul etapei a 12-a:
Potaissa Turda – HC Vaslui
Dunărea Călăraşi – Energia Târgu Jiu
CSU Suceava – HCM Constanţa
Minaur Baia Mare – HC Odorhei
Dinamo Bucureşti – Steaua Bucureşti
CSM Bucureşti – Poli Timişoara

Clasament Liga Naţională de Handbal Masculin
1. CSM Bucureşti 10 7 1 2 291-273 22
2. Minaur Baia Mare 10 7 0 3 258-240 21
3. HCM Constanţa 10 6 1 3 284-258 19
4. Dinamo Bucureşti 10 6 1 3 256-236 19
5. HC Odorhei 10 5 3 2 269-257 18
6. Dunărea Călăraşi 10 6 0 4 259-247 18
7. Ştiinţa Bacău 11 4 3 4 280-281 15
8. Steaua Bucureşti 10 4 1 5 280-279 13
9. Poli Timişoara 10 4 1 5 259-258 13
10. Potaissa Turda 10 4 0 6 279-302 12
11. HC Vaslui 11 3 2 6 279-304 11
12. CSU Suceava 10 2 1 7 220-242 7
13. Energia Târgu Jiu 10 1 0 9 251-288 3
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here