New Energia

367

Echipa de handbal a Energiei va fi schimbată din temelii în sezonul viitor, foarte puțini dintre componenții actualului lot regăsindu-se printre cei care vor juca pentru trupa gorjeană și în campionatul următor.

Sezonul actual, unul pe care Energia îl încheie jucând pentru supraviețuirea în Liga Națională un baraj cu CSM Satu Mare și CSM Focșani, i-a făcut pe conducătorii echipei gorjene să renunțe la majoritatea jucătorilor. S-a păstrat colaborarea cu cei doi frați Mănescu, jucători gorjeni de perspectivă, și s-au prelungit contractele pentru alți trei jucători, Acatrinei, Șelaru și Enache. Un altul ar putea rămâne, însă discuțiile sunt încă deschise, Paul Giotoiu, căruia i se transmisese inițial că se va renunța la el, negociind în aceste zile rămânerea la Târgu-Jiu, probabil pe un salariu mai mic decât cel avut până acum.

Stranierii pleacă in corpore
Dintre jucătorii străini aduși în vara trecută de Andrei Maioreanu la Târgu Jiu, niciunul nu va mai continua cu Energia. Sifre, Mota, Stankevicius, Rodrigues și Kekezovic și-au terminat contractele și nu vor mai juca la Energia decât în meciurile de baraj de la sfârșitul acestei săptămâni. Antonaru, care mai avea un an de contract, va pleca și el, nedorit la Energia pentru viitorul sezon, la fel cum pe lista celor care vor pleca se mai află Dragnea, care deja a plecat de la echipă după ce și-a încheiat contractul și Dinescu. Încă nu se știe nimic despre situația a trei jucători, Apolzan, Ilieș și Vali Popescu fiind acum în postura de a fi lăsați în afara lotului, însă și anul trecut unii dintre ei au fost excluși și apoi readuși la echipă.

Doi cu semnătură, încă opt în tratative
După ce președintele Benedict Geamănu a oficializat aducerea la Târgu Jiu a celor doi jucători de la Sighișoara, Bucătaru și Nistor, Energia se concentrează pe tratativele cu alți opt jucători din campionatul intern, cu mulți dintre aceștia tratativele fiind într-un stadiu foarte avansat, o parte dintre jucători venind deja la Târgu Jiu.
Pe lângă portarul Șelaru și tânărul Bucătaru, Energia va încerca să-l aducă și pe Țenchea, de la Steaua. Pentru postul de extremă dreapta se vor lupta, din câte se pare, Nistor și Mledenciu. Chiruț va încerca să-i facă concurență pe post lui Acatrinei, dar poate evolua și pe postul de coordonator de joc, acolo unde ar mai putea să apară Păunică sau Dediu, primul putând juca și extremă stânga, iar al doilea ca inter stânga. La nivelul pivoților, Energia va avea alte două opțiuni prin aducerea lui Șoldănescu și a lui Iancu, primul de la Dunărea Călărași, ultimul de la Știința Bacău.

Oficial, în EHF
Chiar dacă Energia a avut un sezon pe care și-ar dori să-l uite cât mai repede, prin participarea în finala Cupei României, trupa lui Liviu Andrieș a reuşit să-și asigure participarea în cupele europene. Deși la un moment dat nu a fost sigură, participarea Energiei în Cupa EHF a fost acum oficializată: „A venit înştiinţarea de participare în Cupa EHF, a fost preşedintele la Bucureşti ieri (m. red. – marți) şi anul viitor vom participa în Cupa EHF. Vom vedea în ce tur. La începutul lui septembrie este un tur preliminar, iar la începutul lui octombrie e un alt tur preliminar. După numărul de puncte şi locul pe care este România la ora actuală, s-ar putea să evităm primul tur şi să jucăm în al doilea tur. Cupa EHF este o cupă puternică, este a doua după Champions League şi în această cupă sunt multe echipe foarte puternice, aşa că depinde şi ce şanse vom avea”, a declarat antrenorul Energiei, Liviu Andrieș.

Lista jucătorilor doriți la Energia:
Bucătaru (portar, ex-HCM Constanța)
Țenchea (portar, ex-Steaua)
Dediu (inter stânga-centru, ex-Potaissa Turda)
Țuțu (inter stânga, ex-HC Vaslui)
Nistor (extremă dreapta, ex-Steaua București)
Mledenciu (extremă dreapta, ex Energia și CSM București)
Păunică (centru-extremă stânga, ex-Știința Bacău)
Chiruț (inter dreapta, ex-Dinamo)
Șoldănescu (pivot, ex-Dunărea Călărași)
Iancu (pivot, ex-Știința Bacău).
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here