Nepotismul de la CE Turceni, în era disponibilizării

304

IMG_7263Dacă eşti rudă cu liderul de sindicat, dacă te tragi din familia directorului de Resurse Umane sau dacă tatăl tău este director în cadrul Complexului Energetic (CE) Turceni sau la una dintre direcţiile producătorului de electricitate eşti salvat, garantat, de la disponibilizări.

În schimb, o parte a angajaţilor din CE Turceni care nu au rude sus-puse în cadrul unităţii sau au avut gura prea mare când nu a trebuit, figurează pe “lista neagră” a disponibilizărilor, ei urmând să îşi părăsească locul de muncă începând cu 1 martie. Asta şi pentru că sindicaliştii dar şi cei în cauză din administraţie sunt mult prea ocupaţi să îşi protejeze rudele sacrificându-i pe cei fără carnet “portocaliu” şi fără susţinere din interior.

iovanFamilia Iovan, 3 plus 1

Liderul Sindicatului “Energia”, Eugen Iovan, este unul dintre pionii principali ai jocului “de-a disponibilizarea” în cadrul Complexului Energetic Turceni. Iovan care ar trebui să protejeze de disponibilizările injuste salariaţii complexului are grijă, în schimb, de propriile rubedenii, angajate pe ultima sută de metri în cadrul unităţii energetice. Pe lista de disponibilizări negociată acum la CE Turceni nu sunt trecuţi astfel nici Virginia Corina Iovan, cumnata sa, şi nici nepotul său Ovidiu Ionuţ Iovan, ambii angajaţi anul trecut în cadrul unităţii energetice. Sindicalistul a reuşit astfel să convingă administraţia CE Turceni să o angajeze pe cumnata sa pe un post de bucătar în 19 mai 2010, la iovan si marciucDepartamentul Transport şi Servicii, Serviciul Administrativ, Formaţia Cantine Cazare. De asemenea, tot ca urmare a “pilelor” lui Iovan a fost angajat şi nepotul acestuia care a fost angajat pe perioadă nedeterminată pe data de 13 octombrie 2010, pe funcţia de pompagiu în cadrul Direcţiei Miniere, Cariera Jilţ Nord, Secţia Minieră, Formaţia Gospodărire Ape. Cei doi “piloşi” nu figurează, cu siguranţă, pe lista de disponibilizări. Angajat a fost însă, în urmă cu doi ani, şi fiul liderului de sindicat, Cristi Iovan, care iniţial a fost şofer la Minprest Rovinari, iar acum este inginer în cadrul CE Turceni, odrasla sindicalistului finalizându-şi între timp studiile. Nici fiul sindicalistului nu este trecut pe lista celor care pe 1 martie vor pleca din unitatea energetică.

Familia Gârjoabă şi femeia de serviciu

Nici directorul de Resurse Umane, Corneliu Gârjoabă, nu face abatere de la relaţii atunci când trebuie să îşi angajeze rubedeniile şi apoi să le protejeze. În cadrul CE Turceni lucrează, de altfel, atât fiul cât şi soţia sa dar acest lucru nu a fost suficient pentru şeful “portocaliu”. El a mai angajat-o şi pe nepoata sa Cristina Iliana Oiţă, asta în luna august a anului trecut. Astfel, din data de 2.08.2010, Oiţă a fost angajată pe perioadă nedeterminată în funcţia de operator calculator în cadrul Direcţiei Miniere, Departamentul Financiar Contabilitate, Biroul Financiar. Cu siguranţă, şi în acest caz, Cristina Iliana Oiţă nu va fi trecută pe lista de disponibilizări.

Tot Gârjoabă a reuşit să o angajeze şi pe Elena Elavina Curelea, care, iniţial, a ocupat funcţia de femeie de serviciu la Minprest Rovinari. Aceasta a fost angajată de la mătură pe funcţia de inginer construcţii miniere, debutant. Asta, până în martie anul trecut când contractul s-a transformat în unul pe perioadă nedeterminată. Gârjoabă a promovat-o pe Curelea, se vehiculează prin complex, ca urmare a relaţiilor mai mult decât profesionale, dintre cei doi, lucru strigat în gura mare de cea din urmă.

Fiii directorilor Dobriţanu şi Leu

Angajaţi la jumătatea anului trecut au fost şi fiii a doi directori din cadrul Complexului Energetic Turceni, unul având această funcţie în cadrul Direcţiei Miniere. Odraslele în cauză sunt Ştefan Lucian Leu, angajat pe 20 mai 2010 pe perioadă nedeterminată în funcţia de inginer în cadrul Direcţiei Energie, Departament Producţie, Secţia Concasare şi Cosmin Gheorghe Dobriţanu angajat pe 27 mai 2010 pe perioadă determinată în funcţia de inginer debutant la Serviciu Protecţia Mediului.

Sindicalistul Cotea- nevasta şi doi copii

Adjunctul lui Iovan, vicelider în cadrul Sindicatului Energia a reuşit performanţa de a-şi angaja toată familia la CE Turceni. Acesta a făcut diligenţe la administraţia unităţii energetice şi şi-a angajat şi pe cei doi copii la complex, asta în condiţiile în care anul trecut se făceau deja restructurări. Trebuie precizat că şi soţia lui Cotea este tot salariată a CE Turceni.

Fata primarului PD-L de la Borăscu, salariată

Pe culoare politică, fiica primarului Constantin Tucu, pedelist de la Borăscu, a fost şi ea angajată în septembrie 2009 pe funcţia de economist, pe perioadă determinată. Asta, iniţial, pentru că la un an după contractul odraslei edilului portocaliu i s-a prelungit, acesta lucrând acum la Biroul Contabilitate fără grija că va fi disponibilizată având protecţie “de partid”.

“Pila” lui Tunaru

Şi fostul director general al CE Turceni şi-a angajat ,,pilele” în unitatea energetică şi chiar dacă nu mai este aici are grijă ca protejatul să nu fie disponibilizat. Este vorba despre Ion Dăianu, angajat în 12 martie 2010, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, pe funcţia de tehnician în cadrul Departamentului Transport şi Servicii, Serviciul Tehnic.

Sora liderului Marciuc, angajată în noiembrie 2010

Şi liderul sindicatului de la Jilţ, Adrian Marciuc şi-a angajat şi el sora pe ultima sută de metri, când ştia deja de viitoarele restructurări din CE Turceni. Este vorba despre Anca Diana Colţan, angajată pe 12 noiembrie 2010 pe funcţia de inginer, în cadrul Departamentului Strategii Dezvoltare. Se vehiculează că ea este o “pilă” a directorului general Octavian Graure care ar fi adus-o, evident cu ajutorul fratelui său, direct de la Craiova pentru a fi angajată în Gorj.

Sindicaliştii în cadrul negocierilor purtate în ultimele zile la Ce Turceni au semnat un protocol cu administraţia prin care se prevedea că şefii unităţii nu se vor atinge de proaspeţii angajaţi, rude, pile şi membrii ai PD-L. De asemenea, în ce priveşte viitorii disponibilizaţi, pedeliştii cu funcţii în complex, în speţă Dănuţ Stegărescu, şef pe la Personal, s-ar fi pronunţat că cei care vor da în judecată unitatea cu siguranţă vor pierde, pentru că pedeliştii ar avea destulă influenţă în rândul magistraţilor pentru a-i determina pe potenţialii reclamanţi să piardă.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here