Negocierea contractelor colective de muncă, în linie dreaptă la patru spitale

139

spital rovinariConducerea Sindicatului SANITAS Gorj susţine că, la ora actuală, la nivelul a patru unităţi spitaliceşti din judeţul nostru se poartă negocieri pentru contractul colectiv de muncă. Potrivit liderului Valentin Popa, la sfârşitul acestei săptămâni va fi înregistrat la ITM contractul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Sindicatul SANITAS a purtat negocieri pentru contractul colectiv de muncă în spitalele unde are reprezentativitate. Astfel, la ora actuală, după cum precizează Valentin Popa, „se negociază la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari, la Spitalul Târgu-Cărbuneşti şi la Spitalul Municipal Motru”. Cât priveşte stadiul negocierilor, Popa spune că acesta este unul avansat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. “La Spitalul Judeţean şi la cel din Rovinari suntem în fază finală. La primul, cred la sfârşitul acestei săptămâni depunem contractul la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), iar la Rovinari cred că în 10 zile îl depunem, tot în zece zile cred că finalizăm negocierile şi la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti”, a menţionat Valentin Popa, liderul Sindicatului SANITAS Gorj.

Contractul la nivel de Grup de Unităţi al MS, negociat tot de SANITAS

Contractul colectiv de muncă la nivel de Grup de Unităţi al Ministerului Sănătăţii şi unităţilor din subordine pe anul 2011 a expirat la data de 31 decembrie 2011, după cum confirmă şi reprezentanţii MS, într-un răspuns transmis Federaţie SANITAS. De aceea, Ministerul Sănătăţii va întreprinde demersurile necesare în vederea demarării negocierilor unui nou contract colectiv de muncă. În acest sens, ministerul solicită dovada reprezentativităţii sindicale. “Reprezentativitatea se dă prin sentinţă de la Tribunal. SANITAS – ul are reprezentativitate, dar trebuie să dovedească acest lucru prin Tribunal. După ce vom face dovada reprezentativităţii se va trece la negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de Grup de Unităţi al Ministerului Sănătăţii şi unităţilor din subordine”, a declarat Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here