Negocierea contractelor colective de muncă, în linie dreaptă în spitalele gorjene

192

spital carbunestiSpitalele unde Sindicatul SANITAS Gorj are reprezentativitate şi sunt în linie dreaptă la capitolul negocierea contractului colectiv de muncă pe anul 2012. Negocierea contractului colectiv de muncă pentru acest an la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a încheiat. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti.

Săptămâna viitoare vor fi finalizate negocierile şi la alte două spitale din judeţ. Doar la unităţile sanitare din Novaci şi Turceni se aşteaptă ca federaţiile să nominalizeze persoanele desemnate pentru demararea negocierilor.

Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj confirmă faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu negocierile s-au finalizat, contractul colectiv de muncă pentru anul 2012 fiind şi înregistrat la ITM. În curând vor fi înregistrate următoarele. “Primul spital unde am reuşit să finalizăm negocierile este Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu; contractul a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă. De asemenea, negocierile s-au încheiat la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, urmând să înregistrăm contractul la ITM. În această săptămână vom finaliza negocierile la spitalele din Rovinari şi Motru, urmând ca luni, sau cel târziu marţi, să le înregistrăm şi pe acestea la ITM”, a menţionat Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj.

La Novaci şi Turceni negociază federaţiile

Potrivit liderului sindical Valentin Popa, la Spitalul Orăşenesc Novaci şi la Spitalul Orăşenesc Turceni niciun sindicat nu are reprezentativitate. Din acest motiv, la aceste unităţi sanitare nu s-au putut derula negocieri pentru contractul colectiv de muncă. Deocamdată se aşteaptă ca federaţiile să facă dovada reprezentativităţii şi să desemneze persoanele îndreptăţite să demareze negocierile. “La spitalele din Novaci şi Turceni negocierile vor începe după ce federaţiile îşi iau reprezentativitatea şi desemnează persoanele care să se prezinte la negocieri”, confirmă Popa. Între timp, conducerea SANITAS se bucură că s-a reuşit finalizarea negocierilor la spitalele din Târgu-Jiu şi Târgu- Cărbuneşti şi că celelalte sunt într-un stadiu avansat, fiind aproape de final.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here