Narcis Răducan, încrezător în puterile echipei sale – „Vrem maxim, dar suntem realişti”

300

Perioada de pregătire a Pandurilor se apropie de final, iar conducătorii gorjenilor speră ca roadele muncii din pauza competițională se fie culese la vară, când se dorește obținerea unor performanțe cât mai înalte.

Edi Iordănescu și trupa sa se pregătesc să revină în țară după un stagiu de trei săptămâni petrecut în Spania, la Cadiz. La finele acestei săptămâni, sâmbătă, Pandurii va disputa și ultimul joc amical, în compania rușilor de la Dinamo Moscova, urmând ca duminică echipa să își ia zborul spre București și de acolo să revină la Târgu Jiu pentru a reintegra în atmosfera cu care trebuie să fie obișnuită pentru reluarea campionatului. Pandurii a ales să revină mai devreme decât alte echipe în țară, iar motivația lui Edi Iordănescu a fost cât se poate de logică, jucătorii trebuind să se adapteze condițiilor meteo de aici, dar și terenurilor pe care vor trebui să joace de la mijlocul lunii februarie, toate aceste condiții fiind radical diferite de cele în care majoritatea echipelor se antrenează în acest moment în Turcia, Cipru sau Spania.

Probleme musculare
Unii dintre jucătorii Pandurilor acuză ușoare probleme musculare și au fost menajați la ultimele antrenamente și chiar și la jocul de miercuri, când echipa gorjeană a jucat cu Sparta Praga. Printre aceștia se numără și doi dintre fundașii centrali ai Pandurilor: „Nikola şi Erico au probleme musculare. A fost un volum mare de muncă, şi probabil că faptul că nu s-au antrenat mult timp din cauza accidentărilor şi-a spus acum cuvântul. A fost o pregătire fizică foarte bună, sper să se vadă asta în evoluţia echipei”, spune președintele echipei gorjene, Narcis Răducan. Probleme medicale au acuzat și mijlocașii centrali Lukas Droppa și Filip Mrzljak, jucători care au dus greul în turul campionatului, dar care nu au reușit să fie apți pentru niciunul din cele trei meciuri disputate până acum deși au fost momente în care s-au antrenat cot la cot cu colegii lor.

Optimiști, dar cu picioarele pe pământ
Pandurii se află acum în poziție care îi permite accesul în play-off, dar pentru a fi siguri de prezența în „finala” campionatului, echipa mai are nevoie de cel puțin un punct. Odată calificați în play-off, orice este posibil, sunt de acord conducătorii gorjenilor. Aceștia văd două echipe care cel puțin din punct de vedere financiar sunt peste Pandurii în acest moment, dar și problemele cu care echipa gorjeană se confruntă la nivel de infrastructură, dar spun că și în aceste condiții se poate face performanță și vor face tot posibilul să demonstreze acest lucru: „Vrem maxim, dar suntem realişti. Nu ne aventurăm cu declaraţii. Sunt cel puţin două echipe peste noi din punct de vedere al posibilităţilor financiare, noi jucăm toate meciurile în deplasare. Nu va fi simplu. Dar ajunşi în acest mini campionat nu ne vom da la o parte, nu ne vom pune bariere psihologice. Vrem cât mai sus. La noi nu e presiunea mare, iar când vii cu entuziasm poţi ajunge sus şi să produci surprize. Să vedem cum începem. Mai avem trei meciuri tari, etape de acomodare. Nu suntem 100% în play-off, ne mai trebuie un pas, dar suntem pe drumul cel bun”, sună analiza la rece făcută de președintele Narcis Răducan înainte de revenirea Pandurilor din stagiul din Spania.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here