Municipalitatea a pregătit un program special pentru Ziua Internaţională a Copilului

399

Primăria Municipiului Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) organizează, vineri, 30 mai 2014, o serie de manifestări menite să marcheze cum se cuvine Ziua Internaţională a Copilului. Evenimentele se vor desfăşura pe tot parcursul zilei, în zona centrală, dar şi în parc.

Programul de Ziua Copilului pregătit de municipalitate debutează vineri dimineaţa, la ora 09.00, când la sediul Primăriei are loc întrunirea „Consiliului Local al copiilor, pentru o zi” – audienţe speciale – primarul municipiului Târgu-Jiu va acorda audienţe speciale pentru copii.
La ora 10.00 se dă startul unui program special ce cuprinde: Parada mascotelor: Mickey, Minnie, prinţesă, clovn – traseu Piaţa Prefecturii – Amfiteatru (Centru); la 10.30 micuţii sunt aşteptaţi în Amfiteatrul din Centru pentru a urmări piesa „Sultăniţa”, pusă în scenă de teatrul de păpuşi Pinocchio. La ora 11.00, tot în amfiteatru, are loc o prezentare a standurilor pentru copii, după care Parada Copiilor  se va deplasa în  Parcul Central.
La 11:30 începe un spectacol susţinut de Palatul Copiilor. DECOVA le-a pregătit sărbătoriţilor un  Spectacol de magie şi iluzionism, pe scena din Parcul Central

LUMEA COPIILOR
Sub titulatura „Lumea Copiilor”, la ora 11.00  micuţii sunt invitaţi în Parcul Central unde vor putea realiza desene pe asfalt, pe tema: „Oraşul Copiilor” şi de vor putea întrece la „Turul micilor biciclişti”, pe Digul Jiului şi în Parcul de pe Insuliţă.
La aceeaşi oră, pe „Aleea animatorilor”, tot în Parcul Central, participanţii vor găsi standuri precum: „Micile Talente” – planşe de desenat şi colorat; „Face painting”; „Sfaturi practice pentru mămici”; standuri cu baloane, caricatură, dar şi un centru de prim-ajutor şi donaţii.

Demonstraţii şi spectacol
La ora 17.00, în Piaţa Prefecturii,  se va desfăşura o demonstraţie cu tehnică şi echipamente ale Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Pompierilor, şi Salvamontului.
De la ora 18:00, în Amfiteatrul din zona centrală a oraşului, începe un program special, în colaborare cu Şcoala Populară de artă, Palatul Copiilor, Şcoala de dans „ Ioana Bolovan”, invitaţi speciali fiind membrii Trupei „DAGGU PROJECT”.
În cadrul spectacolului, Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” va organiza o campanie cu tema „Fumatul e împotriva ta – Fii şi tu împotriva lui!” La spectacol vor participa copii de la şcoli şi grădiniţe şi se va organiza o tombolă cu premii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here