Munceau “la negru” în Turceni şi Motru

363

Doi angajatori din Turceni şi Motru au fost depistaţi de către inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, săptămâna trecută, prestând activitate cu persoane fără a li se face contract de muncă. În urma verificării, angajatorii s-au ales cu amendă în cuantum de 20.000 de lei.

Inspectorii din ITM Gorj au efectuat săptămâna trecută o serie de verificări în domeniul relaţiilor de muncă şi în cel al sănătăţii şi securităţi în muncă. Au fost depistaţi 2 angajatori care prestau activitate cu 2 persoane fără forme legale de angajare (femei). “În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 52 controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Au fost depistaţi doi angajatori care prestau activitate cu două persoane fără forme legale de angajare. Au fost aplicate două sancţiuni pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 20.000 de lei. Angajatorii depistaţi cu muncă la negru desfăşurau activitate în oraşul Turceni (coafură), respectiv în Motru (cafe-bar)”, se arată în informarea ITM Gorj.

12.500 lei, pentru neconformităţi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă
În aceeaşi perioadă inspectorii au efectuat 61 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în care au fost depistate 31 de neconformităţi, care au fost sancţionate contravenţional, fiind aplicate un număr de 4 amenzi în valoare de 12.500 lei. “Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, instruire necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă”, se mai arată în document.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here