Mulțescu, extrem de mulțumit după remiza cu campioana Austriei – „Este un rezultat pe care putem construi”

209

CS U Craiova a reușit un rezultat meritoriu în fața unei echipe puternice, Red Bull Salzburg, remiza fiind considerată o bază bună pe care antrenorul Gigi Mulțescu poate construi frumos în viitor.

Chiar dacă echipa craioveană are mulți jucători foarte tineri în lot, CS U a făcut față asaltului celor de la Red Bull Salzburg și a încheait meciul cu un scor alb, ceea ce, consideră Gigi Mulțescu, este un lucru bun. Tehnicianul craiovenilor apreciază în special evoluția juniorilor care în partea a doua a meciului au avut de înfruntat titularii austriecilor: „Sunt bucuros că avem un asemenea program, că jucăm contra unor echipe puternice și astfel ne putem forța limitele. A fost un examen tare. Am încercat să ne ridicăm la valoarea adversarului. În prima repriză consider că am reușit să echilibrăm jocul, numai că încă suntem deficitari la finalizare, nu putem să materializăm anumite perioade bune de joc. Ținând cont că în repriza a doua ei au jucat cu 8-9 titulari, iar noi am introdus 4-5 juniori, cred că am reușit să ne descurcăm. Ei au condus jocul în partea secundă pentru că au calitate și jucători de mare valoare, dar și în aceste condiții, am avut o perioadă în care i-am ținut în terenul lor și asta a însemnat mult pentru moralul juniorilor care s-au aflat pe teren”, a declarat antrenorul celor de la CS U Craiova. Mulțescu spune că au fost și greșeli, probleme în jocul echipei sale, însă nu sunt lucruri care nu se pot îndrepta, așa că se declară mulțumit de ceea ce a jucat CS U contra austriecilor și mai ales de rezultat: „Am văzut și problemele pe care le avem, trebuie să le îndreptăm. Acest lucru se poate dacă jucătorii vor fi mai autocritici, mai exigenți cu ei și atunci echipa va arăta din ce în ce mai bine. De rezultat sunt foarte mulțumit. Poate că ei meritau mai mult, dat fiind câte ocazii au avut. Numai că noi am avut un portar în zi de grație. Am achiziționat un portar de top, de mare valoare. Este un rezultat pe care poți să construiești, oferă moral”, a mai declarat Gigi Mulțescu, portarul la care a făcut referire fiind moldoveanul Calancea, de netrecut în confruntarea cu echipa austriacă.
Între jucătorii remarcați de Gigi Mulțescu s-a aflat Screciu, titularizat în centrul liniei mediene: „Este un jucător care mi-a arătat în primul meci lucruri frumoase, este maturizat atât fizic, cât și tactic mai devreme. A jucat bine meciul trecut și a meritat locul. L-a ajutat și situația celorlalți jucători din zona centrală: pe Zlatinski l-am protejat după o accidentare, Madson nu este pregătit la nivelul echipei și am convenit să joace la final, 20 de minute, iar Mateiu a fost destul de reținut în primul meci. În aceste condiții, Screciu și-a câștigat dreptul de a juca. Poate să aibă și 16, și 40 de ani, la mine joacă fotbalistul care merită, care este în formă“, a mai declarat antrenorul craiovenilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here