Moța prinde funcție la CNCD

1071

Avocata Maria Moța, fosta șefă a femeilor din vechiul PDL Gorj, a primit post în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
Plenul Parlamentului a numit, marți, șase membri în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru mandate complete de 5 ani.
Maria Moța, susținută de PNL, a fost votată pentru un rest de mandat care expiră în 2023.
Comisiile juridice și pentru drepturile omului din Senat și Camera Deputaților și Comisia pentru egalitate de șanse din Cameră au acordat, luni, 23 de avize favorabile și unul negativ pentru candidații pe șapte locuri vacante din Colegiul Director al CNCD.
Inițial, 26 de candidați s-au înscris pentru ocuparea acestor posturi, dar, ulterior, doi candidați s-au retras și unul a primit aviz negativ.
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este autoritatea de stat autonomă, sub control parlamentar, care își desfășoară activitatea în domeniul discriminării.
Maria Moța a fost prima șefă a Autorității Naționale de Egalitate de Șanse între femei și bărbați. După ce a fost promovată la București, Moța s-a stabilit în Capitală. În ultimii opt ani, gorjeanca a coordonat Modulul „Politici sociale și de sănătate” la Fundația Konrad Adenauer.
Un alt gorjean a prins post tot într-o instituție subordonată Parlamentului. Toni Mihail Greblă a fost susținut de PSD pentru șefia Secției de drept privat din cadrul Consiliului Legislativ, instituția care analizează și avizează proiectele de legi.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here