Moşoiu şi-a luat avocaţi din Bucureşti ca să bată juriştii Prefecturii Gorj

565

Deşi are o condamnare penală la activ care îi pune sub semnul întrebării candidatura sa viitoare la localele din 2016, edilul suspendat de Drăguţeşti investeşte într-un proces împotriva Prefecturii Gorj prin intermediul căruia speră să revină la primărie. Vasile Moşoiu plăteşte astfel serviciile unor avocaţi de capitală şi a anunţat deja autorităţile cu care se războieşte că le va câştiga la bară.

Vasile Moșoiu, primarul suspendat al comunei Drăguțești, a contestat în instanță ordinul prin care Prefectura Gorj, a decis încetarea mandatului său de primar ca urmare a unei condamnări definitive cu suspendare pentru conflict de interese. Dosarul a fost înregistrat în urmă cu câteva zile pe rolul Tribunalului Gorj. Edilul speră că astfel poate să-şi reia locul de primar, deşi inclusiv o candidatură a sa anul viitor este pusă sub semnul întrebării. Mai exact, doar Biroul Electoral Judeţean Gorj de la localele din 2016 va putea decide dacă Moşoiu va fi sau nu lăsat să candideze. În cazul unei candidaturi, spun juriştii prefecturii, şi a câştigării primăriei iar de Moşoiu, a doua zi după numirea în funcţie acesta va fi din nou suspendat, conform clarificării Înaltei Curţi, edilul fiind în continuare în perioada de încercare.

A doua suspendare în curând!
Reamintim că, prefectul de Gorj Alin Văcaru a semnat la sfârșitul lunii iulie, ordinul privind încetarea mandatului primarului din Drăguțești, întrucât, potrivit legii, primarii care au condamnări definitive nu mai au voie să rămână în funcții. Atribuțiile fostului primar Vasile Moșoiu, au fost preluate de către viceprimarul comunei Drăguțești, Irinel Ungureanu, până anul viitor când vor fi organizate alegerile locale.
Prefectura este în proceduri extinse pentru suspendarea şi a primarului de Padeş, Mihăiţă Troacă, prefectul având deja un dosar penal, pentru că nu îl suspendă pe primarul din Bengeşti-Ciocadia, condamnat de două ori cu suspendare în timpul ultimelor sale două mandate.
A.Stoica

2 COMENTARII

  1. ,,Eminenta cenusie,, de Diaconescu Liviu, o za ,,rezolve,, problemele. De cand e Diaconescu jurist in Prefectura Gorj, s-a ales praful de legalitate. El si cu Bivolaru, ar trebui sa plece secretari de tara

  2. Pune mana si citeste si mai ales sa intelegi ce a dispus instanta ,,suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. ,,
    Ce destept esti , sti ce spune ICCJ si CCR dar nu poti ce dispune Judecatoria Tg-jiu!!!!!
    Suna la redactiile ziarelor si roafga-i sa stearga comentariile , care te afecteaza….

  3. Mosoiu asta.. ar trebui sa fie inchis intr-un beci ..si aruncata cheia. Sa vina Pastea …ce dreacu…mandra comuna ..mester carmaciu :)))) Vai de steaua voastra de imbecili !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here