Morega şi Păcuraru, achitaţi de Înalta Curte

247

moregaDeputatul independent, Dan Ilie Morega şi Paul Păcuraru, fost ministru al Muncii, au fost achitaţi de Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie. Cei doi au fost trimişi în judecată pentru dare şi luare de mită. Decizia poate fi atacată cu recurs, tot la Înalta Curte, pe complet de cinci judecători.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus ieri achitarea fostului ministru al Muncii în perioada 2007-2008, Paul Păcuraru şi a fostului lider al PNL Gorj, actualmente deputat independent, Dan Ilie Morega, pentru fapte de corupţie. “În baza art. 11, pct.2 lit. a rap. La 10 lit.d C.P., achită pe Paul Păcuraru pentru art. 254 alin 2 (n.r. luare de mită) şi pe Dan Ilie Morega pentru art. 255 C. P. (n.r. dare de mită)”, a comunicat biroul de presă al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Acest lucru înseamnă că magistraţii Înaltei Curţi au considerat că nu sunt întrunite toate elementele constitutive ale infracţiunii, cel mai probabil lipsind intenţia faptelor.

Potrivit procurorilor, Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru că îl va sprijini pe fiul lui să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în condiţiile în care ministrul va numi în funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj persoana indicată de Morega.

Morega: “Înalta Curte a dat dovadă de profesionalism!”

La data la care Morega i-ar fi făcut promisiunea lui Păcuraru, fiul ministrului depusese o ofertă de participare la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Turceni, în vederea achiziţionării contractului “Instruire cursuri protecţia muncii”, în valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o ofertă pentru a participa la licitaţia organizată de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia pentru contractul de achiziţie publică “Comunicare şi spirit de echipă”, în valoare de 68.000 de lei.

Anchetatorii susţin că Morega i-ar fi promis lui Păcuraru, iar acesta din urmă ar fi acceptat, că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină respectivele contracte.

“Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dă dovadă de profesionalism. Aici s-a făcut justiţie în adevăratul sens al cuvântului. Doi ani am fost stresat cu acest dosar, e bine că încet, încet, adevărul iese la iveală”, a comentat deputatul independent, Dan Ilie Morega.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here