Morega dixit: Ciobotărică, consiliat prin interpuși de Condescu și Manțog

520

Președintele Institutului de Analiză, Investigații și Politici Publice(IAIPP), Dan Morega, critică, în continuare, lipsa de transparență de care dă dovadă, în opinia sa, noul manager interimar al Complexului Energetic Oltenia(CEO), Laurențiu Ciobotărică. Morega spune că Ciobotărică “tace și face”, și asta deoarece s-ar sfătui, prin interpuși, cu liderul de onoare al FNME, Marin Condescu, și chiar cu fostul democrat Ionel Manțog. Tot Morega a fost cel care, cu puțin timp în urmă, a acuzat că Ciobotărică are susținerea ALDE, prin fostul ministru al Energiei, Adrian Gerea, și s-a aflat apoi că și prin fostul ministru al Economiei, Daniel Chițoiu, recent demisionat din conducerea acestui partid.

Morega nu contenește cu acuzele la adresa directorului interimar al CEO, Laurențiu Ciobotărică, pe motiv că acesta nu ar da dovadă de transparență în actul de conducere și, acum, că se lasă manevrat de “diverși” din afara companiei. Șeful IAIPP îi pomenește în acest context pe Marin Condescu și Ionel Manțog, doi dintre cei care au coordonat, ani buni, mineritul și energia din Gorj, fie direct, fie prin interpuși. Morega susține astfel că era Condescu nu ar fi apus, mai ales după ce acesta a fost reconfirmat drept președinte al FNME, în timp ce Ionel Manțog ar consilia încă anumite persoane din apropierea noului manager.
“Trag aceste concluzii când văd că Ciobotărică are un număr extrem de restrâns de persoane, din cadrul CEO, cu care se consultă, între care nu este exclus, ca prin interpuși, să se găsească Condescu și chiar Manțog”, a declarat Morega.
Chiar dacă Morega a refuzat să clarifice cele spuse, nepomenind numele interpușilor vizați, se cunoaște că actualul consilier și al lui Ciobotărică, mai exact Cosmin Popescu, care i-a fost aproape și lui Laurențiu Ciurel, a rămas în relații apropiate cu fostul său șef, Ionel Manțog. De asta, nu poate fi exclus ca o parte din sfaturile lui Popescu pentru Ciobotărică să provină chiar de la Manțog.

Face aceeași politică ciurelistă..
Morega susține astfel că lipsa de transparență a lui Ciobotărică ar fi o meteahnă preluată de la Ciurel, fostul manager pe care actualul l-a servit. “Ciobotărică arată că nu respectă nici măcar ordinele venite de la nivel de minister care au impus, la presiunea străzii, transparență la instituțiile de stat. Aproape totul ar trebui să se facă public, dar Ciobotărică prima dată face și apoi spune, și nici nu spune tot. El tace și face și apoi face public doar ce vrea. Face de fapt aceeași politică ciurelistă..”, a concluzionat Morega.
Cert este doar că, pe site-ul CEO au apărut în ultimul timp o serie de informații publice, mult mai numeroase decât în timpul administrației Ciurel, dar acestea sunt destul de “subțiri”, deciziile reale și adevăratele schimbări nefiind făcute publice.

Ciobotărică a pierdut un susținător
Fostul ministru al Economiei Daniel Chiţoiu, considerat de presa din Târgoviște drept unul dintre pilonii de susținere a lui Ciobotărică, a anunţat luni că se va retrage din viaţa politică pentru a se ocupa mai mult de activitatea profesională, afirmând că a renunţat la funcţia de secretar general al ALDE. Acesta va rămâne simplu membru de partid, fiind totodată deputat ALDE de Giurgiu. El a părăsit PNL în luna iulie 2014, iar activitatea sa parlamentară a fost destul de modestă.
Știrea în cauză a fost comentată parțial de către Morega care a preferat să spună că adevăratul “prieten” al lui Ciobotărică este Adrian Gerea, al doilea fiind însă Chițoiu.
“Presa din Târgoviște, dar și un lider al PMP venit la Gorj a vorbit de relațiile dintre cei trei. Eu pot concluziona doar că Gerea a fost în spatele lui Ciobotărică care astfel a ajuns la CEO, de la o societate cu 500 de salariați, direct director al Diviziei Financiare, cu 17.000 de salariați în subordine, și asta fără concurs. Sunt convins că Gerea a impus numirea lui Ciobotărică, iar respectivul beneficiază în continuare de sprijinul fostului ministru al Energiei care l-a făcut astfel și membru al Directoratului CEO”, a mai subliniat Morega care îi cere public lui Ciobotărică să fie transparent și să spună ce salariu a încasat în luna decembrie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here