Morega: “Cosmin Popescu a fost retrogradat la CEO”

346

Şeful Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice(IAIPP), Dan Morega, nu crede că detronarea din funcţia de director de Resurse Umane a CEO a lui Cosmin Popescu şi mutarea lui în funcţia de consilier al Directoratului poate fi considerată o promovare. Dimpotrivă, Morega crede că Popescu ar fi fost pedepsit cu retrogradarea într-o funcţie inferioară, din care, în scurt timp, acesta ar putea fi “zburat” în momentul în care şefii CEO vor decide asta. Nu ar fi exclus ca şi ieşirea din decor, la final de an, a deputatului Scarlat Iriza, apropiat al lui Cosmin Popescu, să nu-i fi cauzat destituirea şefului de Resurse Umane, mai crede şeful IAIPP.

Morega a ajuns la aceste concluzii după ce, la final de an 2014, Laurenţiu Ciurel a decis să-l detroneze, brusc, pe Cosmin Popescu din funcţia de director de Resurse Umane şi să-l treacă în una de consilier al Directoratului, ştiut fiind că postul respectiv este unul din care ocupanţii dispar, în momentul în care şefii decid că incomozii ocupanţi trebuie să fie pedepsiţi. Mai mult, instalarea în locul lui Popescu a Valentinei Trofin, soţie de sindicalist, navetistă de la Craiova pe banii companiei şi cu slabe rezultate profesionale, de notorietate fiind respingerea ei cu doi ani în urmă la masterul la care se înscrisese la Universitatea din Petroşani, pentru că a avut media de licenţă doar 6, face ca aceste concluzii să pară reale.
Mai exact, se înţelege că Trofin, licenţiată de nota 6 şi respinsă la masterul pe Resurse Umane la Petroşani, a fost preferată pentru funcţia lui Popescu, asta pentru că locul trebuia ocupat de cineva, chiar şi mai slab profesional decât fostul director. Cu siguranţă, la schimbarea lui Cosmin Popescu nu a contribuit vechea sa condamnare, de care şefii CEO nu s-au cramponat atunci când l-au numit în funcţie, crede Morega.

“Promovare” cu un salariu mai mic
“Nu a fost niciun fel de promovare a lui Cosmin Popescu, asta vă asigur. Cum să fie promovare mutarea pe un post cu un salariu mai mic. Se ştie însă că Popescu, fiind un om integru şi unul de mult bun simţ, i s-a făcut lehamite să mai facă jocurile unora şi să le suporte mitocăniile, reorganizarea făcută după ureche, diminuările de salarii iar, de acum încolo, şi disponibilizarea, pe etape, a cel puţin 4.000-5.000 de mineri şi energeticieni”, spune Morega.
În opinia sa, Trofin, cea care face zilnic naveta Craiova-Târgu-Jiu, cu maşina companiei şi pe banii CEO, este un mai bun executant decât Popescu în contextul viitoarelor disponibilizări care se vor face în 2015 în sânul unităţii.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here