Morega cere intervenția parlamentarilor pentru a stinge conflictul CEO-Fondul Proprietatea

448

Președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, Dan Morega, a tras un semnal de alarmă, vineri, în legătură cu pericolul pe care îl exercită, asupra bunului mers al CE Oltenia, Fondul Proprietatea. Morega le cere parlamentarilor să intervină și să potolească astfel Fondul Proprietatea, interesat doar de profitul luat de la societatea de stat, și nu de investițiile care se vor face la compania din Gorj.

“Din Fondul Proprietatea fac parte persoane cu foarte mulți bani, din străinătate, din țările vestice, care au pus mâna pe companiile cele mai importante și au luat 25% dintre acestea. Bazându-se pe neghiobia și iresponsabilitatea statului român care a înființat acest fond, tot statul acordându-le dreptul de veto, Fondul Proprietatea face presiuni acum asupra CEO. Deși dețin 25% din CEO, acești netrebnici de la Fondul Proprietatea vor să dea în judecată fostul și actualul Directorat al companiei care nu fac disponibilizările stabilite în programul de restructurare aprobat anul trecut”, a anunțat, revoltat, Morega.
Acesta susține că disponibilizările cerute de Fondul Proprietatea nu își au locul acum, Morega fiind de acord cu Sorin Boza, managerul companiei de stat, care nu vrea să trimită acasă, pur și simplu aiurea, mii de angajați din cele trei județe ale Olteniei, Gorj, Dolj și Mehedinți.
“Eu vreau să atrag atenția tuturor parlamentarilor de Gorj să se preocupe îndeaproape de acest lucru. Ei au obligația sacră să se implice în această problemă”, a completat șeful IAIPP, solicitându-le parlamentarilor să spună ce au făcut ei pentru județ în primele trei luni de mandat.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here