Morega: ,,Cel mai bine în sondajul IAIPP stă PSD. Pentru Primăria Târgu-Jiu câștigă însă Romanescu”!

1651

Președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice, Dan Morega, anunță că, miercuri, cu doar câteva zile înainte de alegerile locale din 27 septembrie, va face publice rezultatele unui sondaj de opinie realizat de IAIPP pe aproape 1200 de repondenți. Morega a anunțat că PSD conduce în sondaj, mai puțin la municipiul Târgu-Jiu, unde va câștiga un nou mandat Marcel Romanescu.

,,Noi lucrăm la un sondaj de opinie mult mai amplu în care analizăm răspunsurile a 1185 de repondenți, din toate comunele. Suntem pe finalizare, iar miercuri voi face publice rezultatele în conferința de presă a IAIPP”, a anunțat profesorul universitar doctor, cu mențiunea că niciun partid politic și niciun candidat nu a finanțat acest sondaj realizat în Gorj. ,,Sondajele de opinie sunt finanțate de IAIPP, nu este niciun ban de la vreun partid ori candidat. Poate fi verificat contul institutului în care se găsesc doar cei 1000 de lei necesari pentru aprobare Ministerului Justiției pentru sondaj”, a menționat Morega.,,Încă finalizăm aceste studii, cu un domn profesor sociolog, sondajele fiind făcute de persoane pregătite. Morega a fost toată viața un om principial. Cel mai bine stă în sondajele de opinie PSD, urmat de PNL, urmează două partide apropiate unul de altul, Pro România(chiar dacă eu nu îl suport pe președintele acestuia, deoarece patru mandate, 16 ani, a furat voturile de la gorjeni, dar nu a făcut nimic pentru ei și nici pentru județ) și USR. Urmează apoi PMP, care are în jur de 6 la sută, Davițoiu fiind pe aceeași treaptă cu partidul. Restul partidelor ALDE, care este între 4 și 5, nu mai intră, deși participă”, a dezvăluit președintele IAIPP.

Cosmin Popescu recâștigă CJ Gorj
Dan Morega susține că sondajul relevă că mandatul de președinte al Consiliului Județean Gorj rămâne la PSD, adică va fi recâștigat de Cosmin Popescu, în schimb, la o distanță de doar 8 procente de PSD va învinge Romanescu pentru Primăria Târgu-Jiu.,,Pe primul loc la preferințele de vot pentru președinția Consiliului Județean este Cosmin Popescu, iar ce m-a frapat este că după acest câștigător este liberalul Iulian Popescu, aflat foarte aproape de candidatul PSD. Iulian Popescu are probabil un program foarte bun pentru CJ, dar se relevă și că lumea s-a cam săturat de PSD. Primăria va fi câștigată, în schimb, de către Marcel Romanescu, chiar dacă nu mai este în grațiile mele și nu va mai fi niciodată, asta pentru atitudinea lui de infatuat și încrezut, de om care nu are experiență și vrea să conducă primăria. Am ținut la el ca la fiul meu, că l-am luat de la AJOFM ca economist și l-am făcut preparatorul meu la Universitate, apoi asistent, lector, iar când am terminat mandatul de parlamentar și nu m-am întors la UCB i-am lăsat lui disciplinele mele de management. Am rămas cu funcția de prorector la ULIM, pentru România și Europa”, a conchis Morega.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here