Mirela Păduraru: “Vreau să-mi văd de treaba mea și să fac lucrurile cât de bine pot!”

2027

Sc România Hidro Service SRL, una dintre cele mai importante firme din acest oraș, a trecut, în luna ianuarie 2018, printr-un moment de mare pierdere și suferință, patronul Florin Păduraru decedând în urma unui infarct miocardic. Tristul eveniment a fost un șoc, iar gândul că firma ar putea intra în declin a intervenit în mințile tuturor celor care cunoșteau această societate. Surpriza mare a venit însă când la conducerea companiei s-a instalat soția patronului, Mirela Păduraru, în vârstă de 37 de ani, care se pare că stăpânește foarte bine domeniul și este un manager destoinic. Împreună cu o echipă unită și profesionistă, după cum confirmă noul manager, firma se menține în aceleași standarde și chiar înflorește. Societatea are ca activitate de bază producerea și comercializarea de produse hidraulice, precum: garnituri, furtunuri, pompe, motoare, bare și țevi cromate, reparații hidraulice. Despre toate acestea am discutat cu Mirela Păduraru, care, deși este o femeie discretă și ține foarte mult la intimitatea “curții sale”, a reușit să își facă timp să răspundă sincer câtorva întrebări.

Reporter: Cum este să preluați o firmă mare și, totodată, atât de multe responsabilități, într-un moment atât de dureros?
Mirela Păduraru: În primul rând aș vrea să lămuresc făptul că eu nu am preluat, ci am fost dintotdeauna aici, fiind unul dintre primii angajați ai acestei societăți. Acum am preluat, pe lângă responsabilitățile mele de până acum, și pe cele ale soțului meu. Da, acum sunt vârful de lance al unui vis pentru care soțul meu și-a dat sănătatea, el iubind atât de mult acest “copil” al nostru, încât a uitat că sănătatea e importantă și esențială în existența și trecerea noastră pe acest meleag. Eu am rămas cu o echipă de care trebuie să am mare grijă, cu multe probleme de rezolvat mulți ani de aici înainte, și, cel mai important, doi copii minunați care reprezintă rodul iubirii noastre și pentru care eu sunt dublu responsabilă până la finalul zilelor mele.
Reporter: Cât de greu este să vă împărțiți pentru a îndeplini toate aceste responsabilități, dumneavoastră fiind, din câte știu eu, o perfecționistă în tot ceea ce faceți?
Mirela Păduraru: Pentru mine nu este greu pentru că mereu am făcut asta și chiar mult mai multe, fiind și soție și sprijin moral pentru soțul meu în tot ceea ce încerca să pună în aplicare, de multe ori reușind, iar alteori eșuând. Soțul meu a fost mereu o persoană optimistă în ceea ce privește dezvoltarea acestui orășel în care ne-a fost dat să trăim și în care s-a întors după cei 12 ani trăiți în Franța. El a încercat să facă în așa fel ca zicala “omul sfințește locul” să nu fie una lipsită de sens. Datoria mea, de aici înainte, este aceea de a continua ceea ce el a început și de a încerca să cred că acest orășel va înflori cândva în adevăratul sens al cuvântului și nu doar în lucruri care nu aduc cu adevărat beneficii vieții noastre cotidiene, fiind mai mult de suprafață și nu de esență. Văd în fiecare zi și simt că parcă se vrea a se da înapoi și a nu se înainta și prospera în proiectele care într-adevăr contează pentru o viață viitoare de efect a cetățenilor acestui oraș. Ce mă doare cel mai tare este că generația viitoare este o generație cu un mare semn la întrebarea: Încotro?
Reporter: Ce planuri de viitor aveți?
Mirela Păduraru: Ca să fiu cât mai scurtă și la obiect, am să spun că “vreau să-mi văd de treaba mea și să fac lucrurile cât de bine pot”, ceea ce mi-aș dori să facă fiecare cetățean de onoare al acestui oraș. Iubesc acest oraș și iubesc România, dar mă doare când văd că mulți dintre locuitorii ei preferă lumea perfectă, creată de alții, în loc să lupte s-o înflorească pe a lor.
Reporter: Cei care vă cunosc știu că sunteți o prezență ce emană energie pozitivă și mă bucur să constat că încă există oameni care vor să facă ceva pentru locul în care Dumnezeu i-a trimis. Apreciez că sunteți o femeie care nu fuge de responsabilități!
Mirela Păduraru: Iar eu mulțumesc din suflet pentru că mi-ai călcat pragul și orice om bine intenționat va fi binevenit oricând în grădina noastră!
A consemnat Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here