Ministerul Educaţiei, noutăți pentru profesorii din învăţământul preuniversitar

567

Ministerul Educației Naționale a lansat, joi, în consultare publică, un proiect prin care oferă profesorilor din învăţământul preuniversitar posibilitatea de a preda în regim de plată cu ora. În aceste condiții, cadrele didactice vor desfăşura activitatea la clasă în baza unui contract, care le va reglementa plata muncii prestate.

“Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat, astăzi, 5 iulie, în consultare publică, proiectul de ordin pentru aprobarea normelor metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare, respectiv a planului de încadrare a personalului didactic de predare din unităţile de învăţământ preuniversitar şi încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar. Ordinul va reglementa cadrul formal pentru încheierea contractelor de muncă prin identificarea tuturor posturilor/catedrelor ce conţin orele propuse a fi susţinute în regim de plata cu ora”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Tot ca element de noutate, au fost create instrucţiuni pentru evidenţierea tuturor orelor în posturile titularilor şi a orelor în posturile vacante având diferite destinaţii, precum: concurs de titularizare, definitivat, ocupare în regim de plată cu ora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here