Mingote a revenit în poarta pandură după aproape un an / “Parcă aș fi fost accidentat, numai că nu am fost…”

345

Aproape un an de zile a avut de așteptat Pedro Mingote pentru a fi din nou titular într-un meci din Liga 1. Portughezul, aflat la final de contract cu gruparea târgujiană, a fost înlăturat tacit de antrenori, foarte probabil cu acordul conducerilor ce s-au perindat în ultimul an la Pandurii sau chiar la îndemnul acestora.
Chiar dacă sezonul trecut a fost unul în care a primit șanse în Liga 1, iar în Europa League a fost în poarta gorjenilor în multe din partidele memorabile făcute de Pandurii, Mingote a fost poate pe nedrept lăsat în afara lotului în prima parte a actualei stagiuni, iar în a doua jumătate a sezonului a primit abia acum șanse, după ce Stanca și Gliwa au avut parte de evoluții mai mult decât modeste. Portughezul este cel mai vechi jucător din lotul Pandurilor, el fiind adus la echipa gorjeană în pauza de iarnă a sezonului 2007-2008, un sezon în care Pandurii s-a salvat miraculos de la retrogradare și grație evoluțiilor bune ale lui Mingote.

Reporter: Ai revenit din nou în poarta Pandurilor. După o perioadă atât de lungă, pare, dacă putem spune așa, un nou debut.
Pedro Mingote: Într-adevăr, revin în poartă după mai multă vreme și îmi pare rău că nu am obținut și un rezultat pozitiv. Asta este, trebuie să mergem înainte și să încercăm să câștigăm următoarele meciuri.

Reporter: Mai ții minte când ai apărat ultima dată poarta Pandurilor?
Pedro Mingote: Ultima dată când am jucat a fost anul trecut, cu Steaua, la acel 2-2, pe 12 mai. Acum aproape un an…

Reporter: Parcă ai fi fost accidentat în această perioadă. Reproșezi cuiva faptul că ai fost “uitat” în tot acest timp?
Pedro Mingote: Parcă aș fi fost accidentat, numai că nu am fost… Nu am de reproșat nimănui nimic. Persoanele respective ar putea spune ceva, nu eu. Eu sunt profesionist, când sunt pus să joc, joc și încerc să dau ce am mai bun, cum am făcut întotdeauna în tricoul Pandurilor.

Reporter: Mai sunt patru etape de disputat, iar Pandurii caută puncte pentru salvarea de la retrogradare. Vă așteptați la o astfel de situație?
Pedro Mingote: În vestiar încercăm să facem o atmosferă cât de cât pozitivă, să încercăm să obținem toate punctele la următoarele meciuri și să scăpăm de această îngrijorare asta, cu retrogradarea.

Reporter: Recent, Eugen Pîrvulescu a fost suspendat din funcția de președinte ca urmare a unor suspiciuni de blat. Cum a primit vestiarul această veste? Ați fost afectați de această decizie?
Pedro Mingote: Nu vreau să vorbesc eu despre ce s-a întâmplat. Eu vorbesc doar despre meciuri și ce se întâmplă în timpul meciurilor. Normal că nu este bine niciodată să se întâmple chestii de genul acesta, dar noi trebuie să ne gândim la treaba noastră, iar treaba noastră este pe teren.

Reporter: Va scăpa Pandurii de retrogradare?
Pedro Mingote: Pandurii va scăpa de retrogradare, eu așa zic. Sunt șanse. Trebuie să câștigăm. Atât. Nu știu câte puncte ne trebuie. Trebuie să obținem atâtea puncte de cât o să fie nevoie! Noi am vrea să câștigăm toate meciurile, dar…

Reporter: Este meciul cu FC Brașov unul capital pentru salvarea de la retrogradare?
Pedro Mingote: Meciul cu Brașovul este cel mai important. Este următorul și este un meci capital. Atât pentru noi, cât și pentru ei. O victorie ne-ar scuti în mare parte de emoții, dar lupta nu se termină nici dacă batem pe FC Brașov.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here