Minerii și energeticienii din CEO amenință cu proteste spontane la muncă și grevă generală!

913

Este din ce în ce mai greu pentru șefii de federații sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia să țină în frâu nemulțumirea celor pe care îi reprezintă. Mai ales după ce s-a dovedit că discuțiile purtate de aceștia cu PNL-iștii nu au dus la nicio schimbare cu privire la Legea 197/2021.

Cert este că minerii și energeticienii nu-și doresc să ajungă șomeri anul viitor, după o viață de muncă în cariere sau termocentrale, ci își doresc să iasă la pensie în mod decent. Mii de concedieri anuale sunt prevăzute în Planul de Restructurare al CEO, încă neaprobat de Comisia Europeană.

Nu vor să ajungă șomeri! ,,Pot să izbucnească greve oricând”
Astfel, liderii protestelor din Piață anunță că este foarte posibil ca angajații companiei, afectați de neaplicarea Legii 197/2021, să intre în grevă generală. Ei atrag atenția tuturor politicienilor asupra acestei situații, cerând acestora să se implice pentru a debloca legea și a evita disponibilizările din primăvară.
,,Gogoși răsuflate” sunt numite afirmațiile PNL-iștilor, Nicu Bunoaica arătând că dacă cei care se pot pensiona în baza Legii 197 nu sunt lăsați să iasă la pensie, ei vor ajunge șomeri începând cu anul viitor. În opinia lui, atât deputatul Gheorghe Pecingină, cât și ministrul interimar Dan Vîlceanu nu vor decât să prelungească agonia în care se zbate Complexul Energetic Oltenia. „Mineri și energeticieni, declarația lui Pecingină este tot o gogoașă răsuflată pentru a mai prelungi agonia CEO în contextul plecării a 3.400 de angajați pe Legea 197. Minciuna politică și vânzarea boșilor sindicali, precum și nepăsarea noastră, face posibilă o amânare până la primăvară a aplicării legii, când vom pleca 4.000 pe un program de disponibilizare drastic, direct în șomaj și plăți pe Ordonanța 69/2021, apoi la cursuri de frizeri sau bucătari. Sper să vă acomodați în noile meserii …. îmi pare rău că nu am cu cine lupta”, a fost mesajul lui Nicu Bunoaica, inclusiv pentru colegii săi. ,,Există riscul să ne trezim cu lucrul oprit în cariere și termocentrale, să fie foarte clar. Majoritatea angajaților CEO cer deja grevă generală. Toți angajații au ajuns la limita răbdării. Pot să izbucnească proteste spontane oricând”, a declarat presei Vasile Tivig, unul dintre liderii protestelor din Piață. Pe rețelele sociale, angajații CEO reclamă că altă soluție, pentru a-i forța pe cei care conduc România să aplice legea pensionării cu 13 ani mai devreme, este greva generală: „Nu cedăm, continuăm lupta, grevă generală!”, ,,Uniți și numai uniți continuăm lupta și ne apărăm drepturile!”, ,,Unitate, Grevă!”, sunt câteva din multele mesaje postate de aceștia.
M.C.H.

1 COMENTARIU

  1. Când te gândești ca prețul de producție al energiei electrice produs de CEO este 16 bani pe KW, restul pina la prețul final este ta carbon taxa de emisie CO2 de 50 euro certificat/mw, adică 25 de bani per kw/ora. Consumatorul final, populația plătește în medie 84 de bani per kw/ora. Cu asemenea taxe impuse de UE, ne îndreptăm cu siguranță spre faliment. Se dorește sa devenim dependenți energetic de către marii jucători din piață de energie europeana, la fel cum au făcut, cimentul, metalurgia, gazele și petrolul. Toată clasa politica este vinovata pentru genocidul social existent în România. Singura soluție este venirea la cârma tarii a unui partid totalitar care sa sprijine cu adevărat interesele tarii și ale romanilor. Trăiască socialismul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here