Militaru a decedat, în timp ce era pe lista de așteptare pentru un transplant de plămâni

518

Decesul neașteptat al politicianului liberal, Constantin Severus Militaru, a șocat Gorjul, toți cei care l-au cunoscut pe liderul de la Motru neștiind că acesta suferea de o boală grea la plămâni. Tinerețea lui Militaru, acesta trecând în neființă la doar 46 de ani, totul pornind de la o banală răceală, i-a uimit chiar și pe cei care nu l-au cunoscut decât din vedere, cu atât mai mult cu cât acesta a părut că este un bărbat în putere, sănătos, cu mare putere de muncă, implicat în viața cotidiană și publică, acesta fiind o persoană care nu s-a plâns niciodată despre problemele sale de sănătate.

Severus Militaru avea însă probleme la plămâni, lucru confirmat acum de apropiații care nu își explică de ce acesta a așteptat ajutor medical la spitalele din Motru și Târgu-Jiu și nu a plecat la o clinică de specialitate din străinătate. Consilierul județean se afla, spun apropiații, pe o listă de așteptare pentru transplant de plămâni, din păcate însă, în România nu se face în prezent transplant pulmonar. Prin urmare, pacienții cu indicație de transplant sunt referiți către alte clinici de profil din Europa, cum ar fi Viena, Paris sau clinici din alte țări vestice, iar listele de așteptare sunt kilometrice.
Corpul neînsuflețit al lui Severus Militaru a fost adus, ieri, la Motru, înhumarea urmând să aibă loc, sâmbătă.
Mesajele de regret și condoleanțe au curs de marți seara până în prezent pentru fostul deputat, cei apropiați și nu numai încurajând familia Militaru să treacă peste acest necaz, știut fiind că acesta avea doi copii, unul fiind minor.
Severus Militaru s-a stins din viață într-un spital din Capitală, unde a fost transportat cu un elicopter SMURD, în timp ce ar fi intrat la Târgu-Jiu în comă. Situația părea gravă, dar nu atât încât să fi survenit decesul. Din cauza insuficienței respiratorii plâmânii acestuia au cedat. Decesul a fost înregistrat marți, 17 ianuarie. Regretele sunt infinite.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here