Mijloacele de transport în comun, cuptoare pe roţi

145

Majoritatea gorjenilor care circulă cu mijloace de transport în comun în judeţ se plâng de aerul insuportabil de încins care se află înăuntrul microbuzelor, respectiv autobuzelor cu care se deplasează. Mulţi factori influenţează confortul călătorilor pe timpul călătoriei, principalul factor este căldura, urmat de aglomeraţie şi de aerul irespirabil.

Mijloacele de transport în comun în care urcă zi de zi sute de gorjeni sunt, cu foarte puţine excepţii, vechi şi murdare iar aerul condiţionat nici vorbă să existe. În cazul în care există, şoferii sunt zgârciţi şi nu îl pornesc pe motiv că acesta consumă motorină ori benzină, în funcţie de caz. Asta în condiţiile în care vremea caniculară îi pune în dificultate în special pe vârstnici sau pe copiii mici, aceştia ajungând într-o stare de rău la destinaţie de cele mai multe ori. Uneori este nevoie chiar de prezenţa ambulanţierilor pentru a li se acorda primul ajutor.

Test de rezistenţă
Aglomeraţia, soarele puternic, barele de susţinere fierbinţi, aerul irespirabil şi mirosul combustibilului sunt ingredientele coşmarului trăit zilnic de sute de persoane care se deplasează la serviciu cu mijloacele de transport în comun din judeţ. Punctul culminant al calvarului este atins la orele de vârf când ducerea la bun sfârşit a unui traseu este un adevărat test de rezistenţă. În încercarea de a face situaţia suportabilă călătorii deschid geamurile, iar unii şoferi îşi pun pasagerii în pericol prin parcurgerea traseelor cu uşile deschise. “Este foarte cald în autobuze, însă nu avem încotro la serviciu trebuie să ajungem indiferent cu ce mijloc de transport, sau la întoarcere, atunci parcă e cel mai greu pentru că la prânz arde soarele cel mai tare”, a declarat Adelina Barbu, călătoare frecventă pe ruta Târgu-Jiu – Crasna.
ANDRADA BĂRĂITARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here