METEO|COD GALBEN de PLOI si VIJELII

258

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteo de instabilitate atmosferică si ploi însemnate cantitativ pentru intervalul 30 IUNIE, ORA 20 – 01 IULIE ORA 09, valabila in GORJ si alte 21 de judete din Romania.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în după-amiaza zilei de astazi , în regiunile vestice şi sud-vestice, iar de marti, 1 iulie crt., şi în restul teritoriului.

„Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină”, se arată în avertizarea ANM.

În zonele din sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50-60 de litri pe metru pătrat.

În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în nord-vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Astfel de manifestări vor fi posibile şi în partea de sud-est a teritoriului, dar pe arii mai restrânse.
IS / ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here