METEO: Cum va fi vremea pînă la sfârșitul lunii noiembrie

251

Vremea prognozată în următoarele două săptămâni se anunță rece si ploioasă, potrivit estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie , valabile pentru intervalul 17-30 noiembrie 2014.

In regiunea Olteniei, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme normală termic pentru data din calendar şi chiar uşor mai caldă spre mijlocul săptămânii, astfel că valorile maxime vor fi, în medie, de 9…13 grade. Începând din 21 noiembrie însă, temperaturile vor scădea, devenind mai mici decât cele normale în această perioadă din an, cu un ecart mediu de 4…8 grade la cele diurne şi -2…2 grade la minimele nocturne.
În perioada 17-21 noiembrie, vor fi ploi pe arii extinse, în special în 18-19 noiembrie, când acestea vor fi în general moderate cantitativ. După data de 25 noiembrie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii mixte.

La munte, regimul termic se va situa la începutul intervalului în general peste cel climatologic normal, cu valori diurne în medie de 4…7 grade şi minime de 0…2 grade. Din data de 20 noiembrie vremea se va răci accentuat, astfel că pe timpul nopţilor temperaturile vor fi exclusiv negative, spre o medie de -7…-4 grade, iar în cursul zilelor valorile termice se vor situa în jurul limitei de îngheţ. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în prima săptămână a intervalului de referinţă. La început vor fi mai ales ploi, iar la peste 1700 m precipitaţii mixte, dar în 20 şi 21 noiembrie vor predomina ninsorile. Precipitaţii în general slabe cantitativ, mai ales ninsori, se vor semnala din nou după data de 25 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here