Merele lipsesc de pe băncile elevilor din Târgu-Jiu

149

mereElevii de la şcolile din Târgu-Jiu îşi vor primi astăzi doar cornul şi laptele nu şi merele cu care s-au obişnuit în anul şcolar care s-a încheiat în vară. Potrivit conducerii APIA Gorj, merele nu se dau poate nici începând cu 1 octombrie, deoarece reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu nu şi-ar fi întocmit cum trebuia dosarul pentru a primi decontările instituţiei.

Şefa APIA Gorj, Corina Dorobanţu, se va deplasa astăzi la Bucureşti încercând să urgenteze solicitarea Primăriei Târgu-Jiu, dar susţine că întârzierea nu s-ar datora Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

Până în vara acestui an, elevii de la şcolile din cinci localităţi ale Gorjului au beneficiat, alături de lapte şi corn şi de programul “Fructe în şcoli”. Este vorba despre şcolile din Târgu-Jiu, dar şi de cele de la Ţânţăreni, Căpreni, Stoina şi Dănciuleşti. Corina Dorobanţu, susţine că nu ştie care este situaţia în ultimele patru localităţi, deoarece singura solicitare de decontare a banilor de la APIA, pentru merele date în şcoli, a fost de la Primăria Târgu-Jiu. Dorobanţu susţine însă că şcolile în cauză ar fi putut să nu mai acceseze şi anul acesta programul respectiv. “Dosarul Primăriei Târgu-Jiu nu era în regulă, s-a transmis însă o adresă scrisă la centru”, a declarat directorul Dorobanţu. Din vina autorităţilor, sau nu, mai ales că reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au dat vina pe APIA pentru nedecontarea celor peste 100.000 de lei, elevii din municipiu nu vor mai beneficia, deocamdată, de acest program. Primăria a fost obligată să amâne licitaţia pentru alegerea firmei care va asigura merele în şcoli. În timpul anului de învăţământ încheiat au existat mai multe plângeri legate de calitatea fructelor care ajungeau la elevii din Târgu-Jiu. Părinţii susţineau că merele erau mici, stricate sau fără gust.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here