Membri Sindicatului „Sănătatea” au absolvit cursul de recalificare profesională

117

Sindicatul „Sănătatea” Gorj derulează, la nivelul judeţului nostru, un proiect european de recalificare profesională. Încă o grupă de cursanţi a absolvit cursul de operator-calculator introducere şi validare date, primindu-şi diplomele chiar înainte de Crăciun. În prezent, sunt în derulare cursuri, în cadrul aceluiaşi proiect, pentru angajaţii Spitalului Orăşenesc Turceni. Cursurile se desfăşoară la sediul Centrului de Calcul din Târgu-Jiu.

„Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” este un proiect european câştigat de Sindicatul „Sănătatea” Gorj. Valoarea proiectului este de 1.279.258,24 lei, fonduri europene, 2% din această sumă fiind contribuţia sindicatului. Prin proiectul european al Sindicatului „Sănătatea” Gorj se oferă posibilitatea formării profesionale continue a angajaţilor din diverse domenii de activitate prin participarea la cursuri de calificare şi recalificare, validate prin certificate de calificare recunoscute la nivel naţional sau european, în funcţie de meserii, asigurând creşterea competitivităţii şi facilitarea integrării sociale în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii.
Două grupe de cursanţi, membri ai Sindicatului „Sănătatea” Gorj au absolvit deja cursurile, cursanţii celei de-a doua primindu-şi diplomele chiar miercuri, 19 decembrie. „Miercuri am înmânat diplomele cursanţilor care au absolvit cursul de operator-calculator introducere şi validare date, iar acum se află în derulare acelaşi curs la grupa formată din angajaţii Spitalului Orăşenesc Turceni. Cursurile se vor desfăşura la sediul Centrului de Calcul din Târgu-Jiu, lectori fiind formatorii Centrului de Calcul, specialişti în acest domeniu”, a declarat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

150 de sindicalişti, recalificaţi profesional
Prin implementarea proiectului „Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” se urmăreşte orientarea şi consilierea în carieră a unui grup ţintă de 150 de angajaţi (din care minim 60 de femei), selectaţi din sectorul medico-sanitar la nivel de judeţ. Dintre aceştia, 100 de persoane – din care minim 40 de femei vor participa la cursuri de calificare sau recalificare organizate de furnizori parteneri autorizaţi de către CNFPA. În cadrul acestui proiect vor fi sprijiniţi mai ales angajaţii necalificaţi, cu un nivel scăzut de calificare sau cu calificări redundante pe piaţa muncii, o măsură pentru stimularea implicării şi menţinerii acestora la cursurile de formare profesională fiind acordarea de subvenţii în momentul absolvirii cursurilor şi obţinerii certificatelor de calificare. Cursurile de formare profesională organizate în cadrul proiectului Sindicatului “Sănătatea” Gorj se adresează tuturor angajaţilor din sistemul sanitar.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here