Medicii de familie semnează adiţionalele contractului cadru

140

Medici de familieAstăzi, 19 octombrie, membrii Patronatului Medicilor de Familie din Gorj semnează actele adiţionale ale contractului cadru. Deşi negocierile contractului s-au încheiat în urmă cu aproape o lună de zile, abia astăzi se vor semna adiţionalele.

Amânarea semnării actelor adiţionale a fost pusă pe seama plecării în concediu a preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Totuşi, acesta a promis că la reluarea activităţii se va întâlni cu reprezentanţii medicilor şi va semna actele. „Avem promisiunea fermă a preşedintelui Gheorghe Cocină că miercuri la ora 9:15 ne vom întâlni pentru semnarea actelor adiţionale”, a precizat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Medicii de familie gorjeni, model pentru colegii lor din ţară

Reamintim că negocierea contractului-cadru al medicilor de familie a început în luna iunie. După nenumărate tentative, eşuate, de a negocia contractul-cadru cu reprezentanţii CJAS Gorj, Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj a reuşit să stea la masa tratativelor cu directorul adjunct al CJAS şi să modifice câteva clauze ale contractului. Două zile a durat discutarea propunerilor medicilor de familie. Majoritatea clauzelor propuse spre modificare nu au fost acceptate de reprezentanţii CJAS. Totuşi, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Gheorghe Cocină a promis că după încheierea discuţiilor cu directorul adjunct al instituţiei, el însuşi se va întâlni cu reprezentanţii medicilor de familie, ceea ce s-a şi întâmplat. Întâlnirea dintre reprezentanţii medicilor de familie şi preşedintele CJAS Gorj a avut loc joi, 22 septembrie. Finalul a fost unul fericit, negocierile fiind un succes. Modificările aduse contractului-cadru se aplică numai medicilor care fac parte din Patronatul Medicilor de Familie din Gorj; până nu demult, în Patronat erau înscrişi 176 de medici din cei 205, cât sunt în total pe judeţ; 46 dintre cei 176 de membri au fost suspendaţi, astfel că de modificările contractului vor beneficia numai 130 de medici de familie. Judeţul Gorj a devenit un etalon în rândul medicilor de familie după ce membrii Patronatului Medicilor de Familie din judeţul nostru au reuşit să convingă conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să modifice anumite clauze ale contractului cadru.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here