Materialele folosite la referendumul din Târgu-Jiu, strânse de organizatori

149

O parte din materialele folosite la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu în cele 55 de secţii de votare existente în municipiu au fost strânse şi deja depozitate într-un spaţiu din Primăria Târgu-Jiu. Acestea vor fi recondiţionate şi refolosite la alegerile următoare. În ce priveşte data primirii banilor pentru membrii si preşedinţii secţiilor de votare aceasta este încă incertă.

La finalul procesului electoral, toate materialele care au fost folosite pentru buna desfăşurare a referendumului din Târgu-Jiu au trebuit depozitate în locurile speciale din care au fost luate, pentru a se putea refolosi şi în cazul alegerilor ce vor veni. “O parte din materialele folosite la referendum, acestea reprezentând urnele de votare mici, perdelele, lacătele, tot ce a însemnat parte electrică au fost depozitate într-un spaţiu din interiorul Primăriei Târgu-Jiu. În ce priveşte restul, adică acele cabine de vot şi scheletele de metal au fost depozitate la Edilitara, fostul DSC”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Banii se dau, dar nu se ştie când
Membrii şi preşedinţii secţiilor de votare vor fi remuneraţi pentru activitatea pe care au desfăşurat-o în cadrul referendumului abia după ce astăzi va avea loc o şedinţă pentru a se stabili ultimele detalii. Cuantumul indemnizaţiei pe care o vor primi este tot de 85 de lei/zi, impozabili. “Prefectura va vira banii în contul Primăriei Târgu-Jiu, se va stabili mâine(n.r. astăzi) într-o şedinţă pentru a fi puse la punct ultimele detalii”, a mai precizat Ramona Evulescu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here