Mateiu se visează noul Balaci

311

Braşoveanul Alexandru Mateiu este un implant reuşit în noua echipă a Craiovei, mijlocaşul fiind unul dintre primii jucători de valoare achizioţionaţi de CSU Craiova încă înainte de a se fi termiat sezonul trecut, când echipa craioveană lupta pentru promovare.
Mateiu, una dintre speranţele fotbalului autohton, a avut ghinion la primul meci în Liga 1 în tricoul celor de la CSU Craiova, mijlocaşul accidentându-se în meciul cu Pandurii, fapt care l-a ţinut multă vreme departe de teren în turul campionatului. Fără el în prima parte şi cu Mateiu pe teren în ultimele partide din 2014, CSU Craiova a reuşit o revenire fantastică în clasament, unde a reuşit să strângă 29 de puncte, un bagaj pe care tânărul fotbalist al craiovenilor îl vede depăşit în retur: De fapt, acesta mizează pe un podium pe care se va afla şi CSU Craiova la finele acestei stagiuni, şi pe o performanţă şi mai mare în vara lui 2016: “Depășim sigur cele 29 de puncte realizate în tur. Vom fi greu de învins în retur. Podiumul și cupele europene sunt obiective realizabile. Locul 3 este un țel realizabil, sperăm noi chiar din acest sezon. Dacă mai vin doi-trei jucători de valoare certă, ne putem bate cu Steaua pentru campionatul următor. Această ediție va fi câștigată de către Steaua, e clar, sută la sută, n-are cine să stopeze această echipă. Nu există concurență pentru locul 1. Dar la anul va fi altă poveste!” promite Alexandru Mateiu fanilor echipei craiovene.
Mijlocaşul echipei oltene spune că a depăşit uşor tranziţia la noua regiune care l-a adoptat rapid şi la care spune că este mândru că s-a alipit: “Îmi place foarte, foarte mult la Craiova, mă simt împlinit la 25 de ani ai mei, chiar mă simt oltean. Îi iubesc pe oamenii de aici, atmosfera creată în jurul nostru, mă bucur de încrederea oamenilor. Simt că mi se potrivește stilul oltenesc”, a mai declarat Mateiu, care spune că din echipa de poveste a Craiovei, aşa numita “Craiova Maxima”, îl are idol pe cel căruia îi poartă numărul pe tricou, Ilie Balaci: “Sunt mândru să port numărul 8 ca și dânsul. Aș minți dacă aş spune că din această cauză am ales numărul 8. Cu 8 am evoluat și la Brașov, am zis că a fost de bun augur, așa că am ales să continuu la fel la Craiova. Dar, într-o zi, mi-a picat fisa: «Eu port același număr la Universitatea precum marele Balaci!». Sunt obligat să joc în fiecare meci la cel mai înalt nivel”, a mai declarat Alexandru Mateiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here