Maseurii Secției de Neurologie a SJU Târgu-Jiu, sub mâna aspră a șefei Zegrean

1242

Maseurii de la Neurologia Spitalului Județean de Urgență(SJU) Târgu-Jiu împart aceeași secție, același șef, dar nu și aceleași chenzine, sporurile arătând inechitatea salarială crasă între cei doi angajați. Mai exact, maseurul secției, angajat cu o vechime de 25 de ani, nevăzător, și care răspunde de 80 de paturi, beneficiază de un spor de 25% la salariu, în timp ce asistentul maseur de la Compartimentul de Recuperare al secției, angajat de doar câteva zile, va avea un spor de 70% și grija a doar 10 paturi. Reprezentanții unității medicale susțin că situația se poate rezolva de către șefa secției, asta deși doctorița Maria Zegrean a avut deja grijă, cu tonul ridicat, să-i transmită vechiului salariat să se mulțumească cu ce primește.

Secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență a funcționat până în această lună cu un maseur. Angajatul presta deja de 25 de ani în secție, iar de șapte ani asigură asistență singur pentru ocupanții celor 80 de paturi de aici. Gigi Baldovin, nevăzător, beneficia la salariul de bază de un spor de 15% pentru munca prestată, adică de sporul pentru neurologie acuți, spor crescut, de scurt timp, la 25%, potrivit Hotărârii de Guvern care reglementează noile sporuri din sănătate.
Realizarea Compartimentului de Recuperare în incinta Secției de Neurologie, secția ocupând și spațiul fostei Secții de Ginecologie, a impus angajarea aici a doi noi salariați. De la începutul acestei luni, Compartimentul cu zece paturi s-a ales cu un kinetoterapeut, angajat prin concurs, și un maseur debutant, două persoane candidând pentru postul respectiv. Maseurul, nou angajat ca și debutant, dar și kinetoterapeutul vor beneficia, la solicitarea șefului secției, din prima, de un spor de 70% din salariul de bază, deoarece fac parte din acest compartiment. De altfel, sporul de recuperare neurologică a scăzut, prin noul act normativ, la 70% de la 80% cât a fost până recent.

Scandal de 1 Martie
Aflând de sporul de care va avea parte noul maseur, vechiul angajat al secției i-a solicitat doctoriței Zegrean explicații, omul întrebând printre altele, pe 1 martie, dacă el s-ar fi putut prezenta la concursul pentru postul din Compartimentul de Recuperare.
Răspunsul nu a fost însă unul așteptat de vechiul salariat, asta deoarece discuția s-ar fi transformat în una în care tonul ridicat al șefei Zegrean s-a auzit până în afara secției, spun persoane care au auzit astfel scandalul iscat.
Gigi Baldovin nu a fost lămurit, dimpotrivă, asta deși șefa secției ar fi putut rezolva foarte ușor problema consultându-se cu superiorii săi ori întrebându-l pe șeful Serviciului de Resurse Umane al SJU Târgu-Jiu.

spital 700 ambulanteVienescu: “Maseurii se pot roti lunar, așa beneficiază amândoi de sporul de recuperare”
Deoarece șefa Secției Neurologie, dr. Maria Zegrean, contactată, ieri, telefonic, nu a răspuns, am încercat să primim lămuriri de la Dumitru Vienescu, șeful Serviciului de Resurse Umane al unității medicale legat de inechitățile salariale dintre cei doi maseuri. Acesta a explicat că diferența de sporuri de la Neurologie se regăsește și în alte secții ale SJU Târgu-Jiu, unde există câte un compartiment, acesta dând exemplu secția ATI, personalul de aici beneficiind de un spor la salariu de care restul angajaților secției nu au parte.
În privința diferențelor salariale dintre cei doi maseuri, Vienescu susține că acum noul salariat al Compartimentului Recuperare are salariul mult mai mic decât vechiul angajat al Secției de Neurologie, asta și pentru că noul salariat ar fi debutant. Dacă ambii ar fi pe aceeași treaptă, noul maseur ar avea un salariu mai mare cu 1000 de lei decât vechiul salariat, asta urmare a acestui spor de recuperare de 70%.
“Sporul respectiv se va acorda pentru maseurul de la Compartimentul Recuperare la propunerea șefului Secției de Neurologie. Doamna Zegrean poate rezolva însă ușor situația, asta dacă susțineți că au fost tensiuni acolo, rotindu-i lunar, în acest nou compartiment, pe cei doi maseuri. Astfel și maseurul vechi poate beneficia de sporul de 70%, ca și noul salariat”, a explicat Dumitru Vienescu, cu mențiunea că nu a fost consultat în această privință de reprezentanții Secției Neurologie.
Șeful de Resurse Umane al unității medicale din municipiu susține, de asemenea, că este normal ca angajații să fie nemulțumiți, în atare condiții, dar menționează că, într-un fel sau altul, problemele se pot rezolva cu calm și consultând legislația în vigoare.
Anamaria Stoica

9 COMENTARII

  1. Sunteti prea blanzi cu ce s-a petrecut .Era mama internata si a dat in tremurat cand urla doctora ca in filmele de groaza.Domnul Gigi e UN profesionist el a facut-o bine pe mama.

  2. Nici nu stie domnul manager in ce hal dr.Zegrean terorizeaza tot personalul, impreuna cu asistenta sefa pe care o are angajata si la cabinetul privat. In plus ocupatia ei principala sunt afacerile proprii.

  3. Sa te porti asa cu un om orb si amarat cand tu esti plina de bani e mizerabil ! O femeie rea si isterica asta e aceasta “doamna” doctor !

  4. Am ajuns cu mama la doctorita Zegreanu dupa ce facut accident vascular dupa o suparare.Era sa fac si eu unul dupa ce am vazut-o una doua nervoasa si mai ales nu prea intelege ce ii spui .Despre maseur numai de lauda , are maini de aur .

  5. Am avut o singura data ocazia sa ma vad fata in fata cu doctorita Zegrean si mi-a facut senzatia ca e cam surda sau se preface ca e surda :eu o intrebam una, ea raspundea alta total aiurea. In plus habar nu avea despre tatal meu care era internat de 2 saptamani la ea, treaba i-o faceau asistentele ea mereu facea vizita pe la pranz pe motiv ba ca a fost la o sedinta, ba ca a chemat-o la el managerul si altele.

  6. Articol cu un continut rautacios, inspirat din frustrarile unui medic submediocru profesional insa cu pretentii de sef. Comentariile facute de aceeasi persoana s-au apropiate acesteia nu caracterizeaza pe dr. Zegrean ci dimpotriva o reprezinta pe cea care a inspirat articolul. Trebuie sa fii ori foarte rautacios , ori foarte bolnav de invidie , ori bolnav psihic sa nu recunosti ca aspectul sectiei a fost schimbat in bine decand la conducerea acesteia se afla dr. Zegrean, un om exceptional si un foarte bun profesionist de la care toti mediciitineri si mai ales muza articolului au ce invata.Pentru cine nu stie, postul de maseur a fost castigat prin concurs de catre un tanar asistent medical nevazator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here