Mascații nu au găsit nimic la Bălești, Târgu-Jiu și Răchiți! Giugelea, suspectul perfect pentru anchetatori și în lipsă de bijuterii

1058

Virgil Giugelea din Bălești, singurul reținut pentru 24 de ore luni după-amiaza, după cele 15 percheziții domiciliare ale mascaților făcute în Gorj, a ajuns după gratii, deși la locuința acestuia anchetatorii nu au găsit niciunul dintre obiectele sustrase din bijuteria din Slovacia pentru simplul motiv că a mai fost acuzat pentru o faptă similară. Culmea este și că bijuteriile găsite la hoți au fost postate, însă o fotografie pe site-ul DIICOT, deși acestea nu au fost găsite la locuința celui poreclit “Fufea”. O demonstrează, în acest sens tocmai procesul-verbal al percheziției domiciliare care arată că mascații nu au găsit nici bijuterii, nici substanțe periculoase și nici măcar cu seif la domiciliul unicului reținut în dosarul de jaf din țara vecină. Mai mult, perchezițiile făcute la domiciliile lui Manu Gherghe, afacerist local din Târgu-Jiu, la Constantin Benegui zis Kara, aflat de trei săptămâni în străinătate, și la cel al lui Alexandru Barb, socrul lui Kara de la Răchiți, au avut același rezultat, negăsindu-se nimic la locuințele lor. Doi dintre respectivii au și fost audiați la Craiova, fiind lăsați, drept urmare, în libertate. Marți seara, Giugelea a fost lăsat liber după ce a aflat că denunțul împotriva sa a fost făcut de un pușcăriaș.

Anchetatorii care au descins luni dimineața la 15 gorjeni, cu scopul de a găsi autorii unui furt de bijuterii care a fost înregistrat în noaptea de 17 spre 18 mai 2014 în Slovacia, nu au găsit nimic din cele căutate cel puțin la domiciliul unicului reținut în acest dosar, Virgil Giugelea din Bălești, zis Fufea. O arată negru pe alb tocmai documentul lăsat în urmă de către mascați, mai exact procesul-verbal al percheziției domiciliare din Bălești, cu numărul 32 din 1 februarie 2016. Deși în mandatul 32, autorizat către DIICOT –Serviciul Teritorial Craiova, se arată că scopul percheziției este “identificarea, descoperirea și ridicarea de bijuterii, ceasuri și alte obiecte care au fost sustrase din magazinul de bijuterii din Slovacia, descoperirea și ridicarea altor ustensile, înscrisuri folosite în activitatea infracțională”, procesul verbal al percheziției arată că, cel puțin la Giugelea, nu s-a găsit nimic de genul.

mandat perchezitieS-au ridicat niște acte vechi. Bijuteriile, căutate în hazna!
În document se arată că percheziția a început la ora 6 dimineața și s-a finalizat la 7.30, că lui Giugelea i s-a prezentat mandatul de aducere în dosarul 110D/P/2015 din 29 ianuarie 2016, dar și că respectivul “nu deține în locuință bunuri, valori, substanțe interzise de lege la denuț”. De asemenea, anchetatorii precizează în același document că la domiciliul percheziționat s-a găsit “pe o comodă un număr de 48 de file, în format A4, documente în limba cehă și română ce proveneau din dosarul de cercetare penală, din 2014, a autorităților Republicii Cehia”.
Potrivit soției lui Giugelea aceste acte sunt singurele ridicate de către anchetatori de la domiciliul celui care ajunge câteva ore mai târziu să fie reținut pentru 24 de ore ca și principal suspect al dosarului.
Două dube de mascați au fost oprite la domiciliul lui Giugelea, luni dimineața, toată locuința a fost scormonită, inclusiv în hazna fiind căutate bijuteriile. S-a scormonit chiar și jarul din sobă, în garaj, în mașină, în beci printre sticlele de băutură, în pod și în anexe. Spre surprinderea anchetatorilor nu s-a găsit nimic din ce se căutase, deși se ridicase capacul și la haznaua din curte.

img064 img065 img066“Soțul meu a mai fost acuzat pentru un furt de bijuterii, altul însă, în Cehia”
Soția lui Giugelea, șocată de felul cum au soluționat anchetatorii DIICOT mare caz de furt de bijuterii din Slovacia, reținându-l doar pe partenerul său de viață, explică acum că acesta a mai fost denunțat într-un caz similar, asta pe 31 iulie 2015, de către Anton Vasile Codoban zis “Lențu” din Târgu-Jiu, pentru că ar fi furat bijuterii din Cehia. Codoban, arestat în prezent, a reușit anul trecut să le indice, în mod eronat, anchetatorilor DIICOT Gorj cum că Giugelea ar fi săvârșit un furt de bijuterii în Cehia. Urmare a acestui denunț al interlopului Codoban, Giugelea, deținătorul unui mic magazin alimentar la Bălești, a ajuns să fie ridicat de la domiciliul său de către anchetatori, dus la Craiova, și arestat atunci pentru 15 zile, dus în Cehia, unde a fost ținut în arest preventiv până pe 16 decembrie 2015, fiind acuzat de furtul în cauză.
Deși, Giugelea a susținut tot timpul că nu părăsise țara la momentul furtului, gorjeanul stă după gratii în Cehia până acum două luni când este, brusc, eliberat pe motiv că autoritățile au constatat că acesta nu ar fi fost autorul futului de bijuterii în cauză.
“Soțul meu a stat 5 luni fără libertate în Cehia pe anunțul lui Codoban, interlopul care în perioada 4-5 septembrie 2014 a intrat peste noi în casă, ne-a bătut, ne-a tâlhărit și totul pe motiv că aveam bani în locuință. El și alți trei indivizi au intrat peste noi în locuință spunând că sunt de la poliție, salvarea noastră fiind camerele video de la magazin care au înregistrat faptul că cei patru au intrat abuziv peste noi în locuință, înarmați cu bâte. Urmare a acestei infracțiuni, Codoban și unul dintre făptași au ajuns după gratii, fiind condamnați la 4 ani de închisoare cu executare pentru fapta comisă, ei fiind recidiviști. Un al treilea făptaș a fost prins abia în luna decembrie, de autoritățile din Germania, după ce a comis o tâlhărie, iar pe teritoriul statului german. Al patrulea este în libertate, fiind dat în urmărire internațională el trebuind să-și ispășească pedeapsa de 4 ani”, a declarat Roxana Mihaela Giugelea.
Femeia este convinsă că în spatele acestui nou dosar se află același Codoban, care, de după gratii, face denunțuri împotriva soțului său, cu scopul clar de a i se reduce lui pedeapsa primită.
“Soțul meu m-a anunțat luni seara că a fost reținut pentru 24 de ore, nimic mai mult, dar eu sunt convinsă că acesta este nevinovat fiind la fel de curat ca și în primul dosar de furt din Cehia. Nu îmi explic cum anchetatorii DIICOT, pe baza filelor din vechiul dosar găsite pe noptiera noastră, negăsind nicio bijuterie sau alte obiecte din bijuteria din Slovacia, au decis să-l rețină în cauză pe soțul meu, în dosar fiind audiate 7 persoane”, a declarat, ieri, soția lui Giugelea.

Unde s-au găsit bijuteriile din fotografie?!
Femeia se întreabă mirată unde s-au găsit de fapt bijuteriile ridicate la percheziții de către mascați, mai ales că la domiciliul familiei sale nu s-a găsit nimic, și nici la locuințele lui Kara, a lui Barb Alexandru și nici la locuința lui Manu Gherghe. Cei trei au fost, de asemenea, audiați luni la Craiova, dar au fost puși în libertate.
“De ce dacă nu s-a găsit nimic la locuința lui Giugelea acesta a fost reținut. Asta întreb și eu anchetatorii care s-au mulțumit cu informația că soțul meu a mai fost reținut într-o cauză similară unde, culmea, s-a dovedit că a fost nevinovat. Cine va răspunde pentru erorile care s-au făcut cu soțul meu, pentru care trage toată familia? Cine va plăti pentru aceste bâlbâieli de care avem parte de doi ani de zile”, a completat Roxana Mihaela Giugelea.
Aceasta aștepta, ieri, să-și vadă soțul acasă fiindu-i teamă că anchetatorii îl vor trimite iar în stare de arest, de data aceasta, în Slovacia. Spre bucuria femeii, Virgil Giugelea a fost lăsat liber marți la ora 17.00, lui confirmându-i-se bănuiala că pușcăriașul Codoban este cel care l-a denunțat din nou pentru un furt pe care el spune că nu l-a comis.

Scanned DocumentLa fel de șocată pentru percheziții ca și soția lui Giugelea a fost, ieri, și familia celuilalt așa-zis “suspect principal” Benegui zis Kara, pe care l-a anunțat soția, telefonic, luni, că mascații i-au intrat în casă. Kara nu este în țară și nici nu a fost audiat în cauză. A fost, de asemenea, percheziționat socrul lui Kara, omul de 75 de ani fiind dus la Craiova la audieri în timp ce locuința omului de la Răchiți fusese călcată de mascați. Vârstnicul șocat de cele întâmplate a fost pus și el în libertate. Liber a fost lăsat Manu Gherghe, soțul unui medic de la Psihiatrie, care a fost și el audiat, dar a fost lăsat în libertate, după ce casa i-a fost răscolită de mascați. Menționăm că, în numărul trecut al Gorjeanul, legat de perchezițiile la hoții de bijuterii, s-a făcut o confuzie legat de familia Gherghe. În mod eronat s-a scris că Emanuel Gherghe a fost audiat, în realitate tatăl acestuia a fost dus însă la Craiova. S-a menționat, de asemenea, în mod greșit că Emanuel Gherghe ar fi nepotul judecătoarei Laura Sarcină, lucru contestat în scris de către aceasta.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here