Măruţă: “Nu mai sper să fie găsit cel care a tăiat nucii de la Suseni”

120

Au trecut mai bine de trei luni de când conducerea Obştii Valea Susenilor sesiza poliţiştii cu privire la tăierea ilegală a unor nuci de la intrarea pe Valea Susenilor. Ion Măruţă, preşedintele Obştii Valea Susenilor şi-a pierdut speranţa şi spune că nu crede că vor mai fi găsiţi vinovaţii. Totuşi, el are o satisfacţie, observând că poieniţa cu nuci a devenit o atracţie pentru cei care merg la picnic. Peste aproape o lună de zile va debuta campania de replantare a nucilor, campanie denumită „Fii om, plantează un pom!”.

În noaptea de 19 spre 20 mai, poieniţa cu nuci situată la intrare pe Valea Susenilor a devenit ţinta unei mâini criminale. Zeci de nuci tineri, plantaţi în primăvara acestui an, au fost tăiaţi de la rădăcină. Autorul a fost şi este încă necunoscut. Cel care a depistat „crima” a fost şi cel care plantase nucii: preşedintele Obştii Valea Susenilor. Durerea sa a fost nemărginită, motiv pentru care a apelat de îndată la oamenii legii. „În după-amiaza zilei de 20 mai am depus o plângere la Secţia 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu, iar în jurul orelor 18:00 s-a deplasat la faţa locului o echipă a organelor de poliţie, având în componenţă şi specialişti în criminalistică, care au fotografiat pomii tăiaţi şi au căutat probe pentru anchetă”, declara atunci Măruţă. Deşi poliţiştii au fost extrem de prompţi la momentul sesizării, actualmente nu există niciun rezultat al anchetei, după cum susţine preşedintele Obştii Valea Susenilor.

După mai bine de trei lui, Măruţă nu mai speră în minuni
Preşedintele Obştii Valea Susenilor nu a mai primit niciun răspuns de la oamenii legii, cu toate că au trecut mai bine de trei luni de la sesizare. Acum, Măruţă nu mai speră să se mai rezolve ceva. „Nu am primit niciun răspuns privind eventualele demersuri întreprinse de oamenii legii vizavi de tăierea nucilor. Nu mai sper să se găsească vinovatul. Am avut speranţe, dar acum, după atâta timp, nu mai sper nimic. Mă aşteptam ca o asemenea faptă să fie pedepsită, dar se pare că m-am înşelat”, a mărturisit Ion Măruţă, preşedintele Obştii Valea Susenilor.

Poieniţa cu nuci, loc perfect pentru picnic
Supărat că nu a fost găsit, Măruţă are totuşi o satisfacţie, văzând că Poieniţa cu nuci a devenit locul preferat al celor care merg la picnic. „Locul unde sunt plantaţi nucii a devenit punct de atracţie pentru persoanele care doresc să meargă la picni şi spre surprinderea mea pozitivă, aceştia au învăţat că acel loc trebuie protejat, păstrând curăţenia şi, pe această cale, mulţumesc primarului comunei Runcu, Adi Câmpeanu, pentru activitatea de colectare a deşeurilor menajere depozitate în containerele care au fost amplasate acolo de către obşte”, explică Măruţă.

“Fii om, plantează un pom!”
La începutul lunii octombrie este programată campania „Fii Om! Plantează un pom”, prin care se urmăreşte replantarea nucilor tăiaţi ilegal. „O parte din ei au lăstărit, mai mult de jumătate, restul îi vom replanta în cadrul campaniei „Fii om, plantează un pom!”, care va începe în octombrie sau cel mai târziu la începutul lui noiembrie, în funcţie de condiţiile meteorologice”, confirmă preşedintele Obştii Valea Susenilor.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here