“Mărul de Aur” transformă Târgu-Jiul într-o destinaţie turistică şi culturală unicat

389

O delegaţie din partea Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism a sosit, sâmbătă, la Târgu-Jiu, pentru a oferi distincţia “Mărul de aur”. Această decoraţie transformă Târgu-Jiul într-o destinaţie turistică şi culturală unicat.

DSC_0351Sâmbătă, 11 octombrie 2014, la ora 11.30, delegaţia FIJET a fost întâmpinată la intrarea în judeţ, mai exact în localitatea Polovragi de către Ion Călinoiu – președintele Consiliului Județean Gorj, Ștefan Făsuescu-primarul comunei Polovragi și Laura Dragu-președintele Asociației Profesionale Patronale de Turism Gorjul.
DSC_0354Oaspeţii au fost primiţi într-un cadru tradiţional, în prima zi vizitând Mănăstirea Polovragi, Axa Ansamblului Monumental «Calea Eroilor»(Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului) și a Mănăstirii Tismana. Spre seară autorităţile locale şi judeţene împreună cu delegaţia FIJET au vizitat şi parcul “Coloanei fără Sfârşit”, locul de desfăşurare a festivităţii de primire. Au rostit totodată alocuţiuni: primarul Florin Cârciumaru, preşedintele Ion Calinoiu, Laura Dragu – Preşedinta A.P.P.T. “Gorjul” şi Tijani Haddad-preşedintele FIJET.
DSC_0361La întâlnirea oficială au participat şi elevii de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice “Constantin Brăiloiu”, care au susţinut un moment folcloric special. De asemenea şi elevii de la Colegiul Comercial “Virgil Madgearu” au avut un moment de coregrafie cu baloane tricolore.

DSC_0364Delegaţia, prezentă în judeţ până marţi
Membrii delegației se vor afla în județul Gorj până în data de 14 octombrie 2014. Pe perioada șederii, vor vizita o serie de obiective turistice ale județului Gorj, în cadrul unui program turistic și cultural organizat de Asociația Profesională Patronală de Turism Gorjul.

DSC_0373Delegația oficială va decerna municipiului Târgu-Jiu prestigiosul trofeu «Mărul de aur», decoraţia conferind municipiului titlul de «Destinație Turistică și Culturală Unicat»”. De remarcat faptul că Laura Dragu, şefa Asociaţiei Gorjul a fost cea care a realizat o serie de demersuri pentru înscrierea oraşului Târgu-Jiu în această competiţie.
Andrada Bărăitaru

DSC_0421 DSC_0410

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here