Marian Medregoniu a luat Premiul I la Festivalul de la Mamaia

475

Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu dovedeşte din nou că este o adevărată pepinieră de tinere talente folclorice. Marian Medregoniu, unul dintre elevii acestei instituţii, a câştigat Premiul I la ediţia din acest an a Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc de la Mamaia. Tânărul visa de mic să ajungă pe scena acestui festival şi iată că în acest an visul i s-a împlinit şi chiar a câştigat Premiul I.

Pregătit de doi ani de zile de profesoara Camelia Argint de la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, Marian Medregoniu a dat dovadă de multă ambiţie şi seriozitate, reuşind să-şi depăşească limitele la fiecare competiţie folclorică la care a participat. „De doi ani lucrăm împreună şi pot să spun că încă de la prima oră de când a venit a fost o dragoste la prima vedere; ne-am înţeles bine, lucrăm frumos împreună, pentru că este un copil ambiţios şi cuminte, un copil ascultător şi hărăzit de Dumnezeu cu un talent aparte”, a menţionat Camelia Argint.
Pentru Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc de la Mamaia, Marian s-a pregătit toată vara, venind la Şcoala Populară de Artă şi lucrând intens cu profesoara sa. Eforturile au meritat, după cum a subliniat şi directorul instituţiei, Viorel Gârbaciu: „Marian Medregoniu a luat premiul I, la cel mai important eveniment folcloric din România, la această oră, Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc de la Mamaia”.

Medregoniu: „A fost greu!”
La cei 17 ani ai săi, când vine vorba de muzică, Marian Medregoniu devine mai serios şi mai devotat decât orice adult. Chiar şi aşa, el spune că a avut mari emoţii la Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc de la Mamaia. Totuşi, premiul obţinut a fost pentru tânărul interpret mai mult decât un vis împlinit. După această victorie, Marian nu s-a liniştit, chiar ieri plecând al un alt festival. „A fost greu! Am avut emoţii foarte mari, dar din fericire, cu multă muncă, am reuşit să obţin acest premiu pe care îl visam de mic copil. Astăzi o să plec la Festivalul „Strugurele de aur” de la Alba-Iulia şi sper să mă întorc şi de acolo cu un premiu important”, a mărturisit Marian Medregoniu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here